Nie kupuję kalafiora często, może tylko raz w kilka miesięcy, a jeśli coś z niego robię, to zwykle kalafior pieczony w bułce tartej. Kiedyś naprawdę lubiłem przygotowany w ten sposób kalafior, ale z biegiem czasu ten metod nadojadł. Ale ostatnio skosztowałem kalafiorów Buffalo w jednej restauracji i byłem niezwykle mile zaskoczony ich smakiem. Nie mogłem nawet uwierzyć, że kalafior idealnie komponuje się z sosem Buffalo! Bez wątpienia doskonale wiedziałem już, co zrobię z kalafiora, kiedy będę miał w swojej kuchni.
Chcę zauważyć, że następnym razem na pewno zrobię podwójną porcję. I pamiętaj, że kalafior jest bardzo niskokaloryczny, więc nie był to już taki wielki grzech. Tak upieczony kalafior jest najsmaczniejszy gorący, tylko wyciągnięty z piekarnika. Chociaż podgrzany też jest smaczny, ale po prostu bardziej miękki. Kalafior Buffalo nadaje się do sosów "Ranch" lub jogurtowych. Takie danie może być zarówno przekąską, jak i garnirunkiem. Biegniemy przygotowywać!! 😉