na Ciasto Ekstremalnie Czekoladowe
1/2 tabliczki mlecznej czekolady
1/2 szklanki prawdziwego kakao
100 ml wrzącej wody
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
pół łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
50 g masła
1/2 szklanki ciemnego cukru muscovado
1 duże jajko
1/2 szklanki mlekana Poncz Czekoladowy do nasączenia
1 duża łyżka kakao
1 łyżeczka cukruna Musowy Krem Czekoladowy
1/2 szklanki kakao
1 szklanka śmietanki 30 %
2 jajka
3-4 łyżki cukru (lub więcej)
2-3 łyżeczki żelatynyna Musowy Krem Waniliowy
2 jajka
3-4 łyżki cukru
1 cukier waniliowy
2 łyżeczki żelatyny
+ ziarna kakaowca
(1)