Ciasto z borówkami amerykańskimi i serkiem mascarpone

2020-07-07 Autor przepisu Worldrecipes.eu

Ciasto z borówkami amerykańskimi i serkiem mascarpone
To wspaniałe, delikatne ciasto można przygotować nie tylko z jagodami. Nadzienie można łączyć: brzoskwinie z jagodami; możesz ugotować go z malinami lub innymi jagodami - smak ciasta będzie zależeć od twojej wyobraźni!

Registered i zalogowani użytkownicy widzą mniej reklam.

Składniki

    Do ciasta: (na formie o średnicy 24 cm)
    • mąka: 260 gram
    • masło (pokrojone w kostkę): 120 gram
    • cukier: 75 gramów
    • żółtka: 1-2 szt
    • kwaśna śmietana: 1 łyżka
    • sól: do smaku 
    Do śmietany i jajka: 
    • kwaśna śmietana: 180–200 gram
    • jajka: 2 szt
    • cukier: 15 gram
    • cukier waniliowy: 1 łyżeczka
    • skrobia ziemniaczana: 20 gram
    • jagody: 1,5 filiżanki
    • cukier: 40–60 gram

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Zrób słodkie posiekane ciasto..
  2. przygotowane ciasto
  3. 2. Wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj je trochę i ułóż spód i boki formy do ciasta, tworząc boki.
  4. wykładamy ciasto na dno formy
    Reklama
  5. 3. Przykryj ciasto kręgu pergaminu i włóż kilka garści suchej fasoli. Ziarna są równomiernie rozmieszczone wzdłuż dna formy - pozwoli to ciastu podczas pieczenia nie zsunąć się po ściankach formy.
  6. pieczemy ciasto
  7. 4. Włóż foremkę z ciastem do piekarnika rozgrzanego do ~ 190-200 ° С i piecz skórkę ciasta przez ~ 10-12 minut, aż do połowy ugotowana.
  8. 5. Posortuj jagody, umyj i wysusz.
  9. 6. Wymieszaj połowę jagód z 3 łyżkami cukru.
  10. 7. Ułóż jagody zmieszane z cukrem na dnie upieczonej skórki, połóż pozostałe jagody na wierzchu i posyp jagody kolejną 1 łyżką cukru.
  11. 8. Gotuj śmietanę i nadzienie jajeczne.
  12. 9. Umieść jajka, śmietanę, cukier, cukier waniliowy w misce, dodaj skrobię i dobrze wymieszaj trzepaczką, aż do uzyskania jednorodnej masy.
  13. układamy jagody
  14. 10. Wlać krem ze śmietaną i nadzieniem jajecznym.
  15. wlewamy krem śmietana i nadzieniem jajecznym
  16. 11. Piec w piekarniku przez ~ 15-20 minut w temperaturze ~ 180 ° C.
  17. 12. Ciasto jest gotowe, gdy jest zrumienione, a nadzienie osiąga stan sufletu, tj. trzęsie się lekko podczas kołysania formy.
  18. 13. Po upieczeniu lepiej schłodzić i schłodzić ciasto w lodówce.
  19. po upieczeniu schładzamy w lodowce
  20. 14. Smacznego!
  21. ciasto z borówkami amerykańskimi i serkiem mascarpone
  22. 15. Rada: Więcej przepisów na ciasta znajdziecie: Ciasta.

Max

w tytule z serkiem mascarpone...w przepisie słowa o serku :P
Reply
Eksperymentalne ciasto drożdżowe z truskawkami
(1)
Sernik Izaura-na kakaowym cieście (pyszny, mięciutki, wilgotny)
(7)
Ciasto z brzoskwiniami i masą krówkową
(1)
Ciasto marchewkowe z orzechami i skórką z cytryny
(1)
Ciasto: Śnieżna chatka
(2)
Ciasto Euforia
(1)
Banoffee Pie - Ciasta
(1)
Ciasto marchewkowe najlepsze
(1)