Tort-ciasto z orzechami mielonymi

2020-06-26 Autor przepisu Worldrecipes.pl

Tort-ciasto z orzechami mielonymi
To ciasto orzechowe jest również nazywane miodowym miodem, ponieważ ciasta są miękkie jak miód. Po dodaniu posiekanych orzechów do ubitego białka z cukrem dokładnie, ale ostrożnie wymieszaj, aby okruchy orzechów były równomiernie rozłożone. Podstawę kremu wziąłem przepis na angielski krem ​​na żółtka. Tak, wysokokaloryczne, ale naprawdę smaczne.

Składniki

    Kruche: 
    • orzechy włoskie: 200 gram
    • jajko (wiewiórki): 5 szt.
    • cukier: 200 gram
    Krem:
    • jajko (żółtka): 5 szt.
    • mleko: 100 ml
    • cukier: 100 ml
    • masło: 175 gram
    Do dekoracji:
    • mielone orzechy włoskie

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Lekko brązowe orzechy na suchej (bezolejowej) patelni. W razie potrzeby orzechy można obrać ze skórki brązowej. Gdy orzechy ostygną, zmielić w blenderze, aż do uzyskania bardzo drobnego okruchu.
  2. smażenie orzechów na patelnie
  3. 2. W przypadku ciast ubij białka na miękką, przewiewną pianę. Kontynuując bicie białych, dodaj cukier - najpierw około jednej trzeciej, a potem reszty. Pokonaj, aż pojawią się stabilne piki.
  4. ubite białka z cukrem
  5. 3. Dodaj orzechy i delikatnie mieszaj od dołu do góry.
  6. dodane orzechy do kremu
  7. 4. Na papierze do pieczenia narysuj koła o średnicy 18 cm. 2 standardowe kółka pasują na standardowym blasze do pieczenia. Przenieś ciasto na kruche ciasto do kornetu i wyciśnij spiralnie ze środka, aby koła miały grubość około 3 mm. Jeśli między spiralami są puste przerwy, uzupełnij je dodatkowo.
  8. 5. Piec w piekarniku rozgrzanym do 150С przez około 30 minut. Ciastka będą miały kolor pieczonego mleka i dość elastyczne. Przenieś gotowe ciasta do rusztu i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Zdobądź 7-8 ciast.
  9. zapełniamy narysowane koła ciastem
  10. 6. W przypadku śmietany zmieszaj żółtka z cukrem. Doprowadzić mleko do wrzenia i wlać cienki strumień do żółtek z cukrem, nie zapominając o ciągłym mieszaniu. Włóż miskę śmietany do łaźni wodnej i gotuj, aż zgęstnieje, ciągle mieszając. Gotowość kremu do sprawdzenia, przesuwając palcem po szpatułce ze śmietaną - powinien być wyraźny ślad.
  11. 7. Gdy krem ​​zgęstnieje, pozwól mu nieco ostygnąć, przykryj pojemnik kremową folią i dodaj odrobinę zimnego oleju. Ubijaj do gładkości i pozostaw do schłodzenia do stwardnienia.
  12. przygotowujemy krem na ciasto
  13. 8. Nasmaruj ciasta kremem i złóż je w stos. Zmiel orzechy włoskie do dekoracji. Nasmaruj boki i wierzch ciasta kremem i posyp okruszkami orzechowymi. Wstaw do lodówki na noc. Smacznego !
  14. przygotowane tort-ciasto z orzechami mielonymi
Tort czekoladowy z truskawkami
(1)
Torcik migdałowy jak z IKEA
(1)
Tort tęczowy z mascarpone
(1)
Tort alpejski z masą śmietanową
(1)
Piętrowy tort Marzenie
(1)
Tort - ciasto "Malinowa chmurka" na biszkopcie
(9)