oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia: 2 łyżki stołowe
Zaliwka:
ocet balsamiczny: 2 łyżeczki
Wykonanie przepisu
1. Pokrój w duże plasterki cukinii, bakłażana, pieprzu i czerwonej cebuli.
2. Warzywa wkładamy do naczynia do pieczenia, soli i pieprzu.
3. Przekułem pomidory we własnym soku mikserem, aż będą gładkie. Możesz wycierać je przez sito lub siekać nożem - jak chcesz. Pokrój czosnek na plasterki i wyślij do sosu pomidorowego. Dodaj także tymianek i oliwę z oliwek.
4. Wlej nasze warzywa z powstałym sosem, delikatnie wymieszaj. Przykryj formę folią i gotuj w piekarniku rozgrzanym do 180 ° C przez około 60 minut.
5. Dodaj kilka łyżek octu balsamicznego do gotowego naczynia. Smacznego !