Marynowana kapusta z papryką to alternatywa dla tradycyjnej kiszonej kapusty. Jak wiadomo, ten ostatni wymaga kilkudniowego procesu fermentacji, który pozwala robić tylko z solą, uciskiem i cierpliwością. Ale jeśli czas ucieka i musisz przyspieszyć, zwróć uwagę na ekspresową metodę z marynatą w postaci mieszanki octu, przypraw i oleju roślinnego. Taka sztuczka może znacznie ograniczyć proces solenia i nalegania. Wynik jest imponujący - dokładnie nasycona, nasycona mieszanka warzywna o lekkiej, przyjemnej kwasowości.
Miska sałatkowa z pachnącą, soczystą, apetycznie-gorącą przystawką - darem niebios na rodzinny lunch lub kolację, idealny dodatek do różnych dań głównych i alkoholi na wakacje. Z chrupiącą mieszanką możesz wziąć słoik na piknik jako dodatek do grilla lub użyć marynowanej kapusty do przygotowania mieszanych sałatek warzywnych. Oprócz dobrego smaku przystawka uwodzi również reprezentacyjny wygląd. Jasne plastry pieprzu i marchewki zdobią bladą mieszankę. Dzięki takim chwytliwym dodatkom marynowana kapusta staje się jaśniejsza, bardziej atrakcyjna.