
na Kruche Ciasto (foremka 40 cm x 25 cm) 1 szklanka mąki krupczatki (około 200 g) 200 g zimnego masła 5 żółtek 110 g cukru pudru 8 g cukru waniliowego szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia + odrobina masła (można uszczknąć z powyższych 200 g) i odrobina maki - do wysmarowania i oprószenia foremki.na Galaretkę z Malinami 1 kg malin 1 i 1/4 litra wodyna Krem Śmietankowy 3 łyżki śmietany 18% 1/2 szklanki cukru pudru (lub więcej) 16 g cukru waniliowego 2 łyżeczki żelatyny + odrobina mlekana bezową chmurkę niepełna 1 szklanka cukru 1/2 łyżeczki budyniu śmietankowego, bez cukru (proszek) szczypta soli
(1)
Answering to comment