Wywar z zupy PHO2 średnie cebule, obrane, pokrojone na ćwiartki
5 cm kawałek świeżego korzenia imbiru
3 szalotki, nieobrane
2,5l wrzącej wody
1/2 kg wołowiny z kością lub wywar z samej kości
2 gwiazdki anyżu
1 laska cynamonu
1 łyżeczka czarnego pieprzu, pokruszonego
1 łyżka soliDodatki do zupy PHOMakaron ryżowy (przykryć gorącą wodą na kilka minut, aż będzie miękki, następnie przelać zimną wodą)
Polędwica wołowa pokrojona w bardzo cienkie paski
Świeża czerwona cebula, pokrojona w cienkie paski
Kiełki soi lub bak choy (można je na początku krótko ugotować na parze)
Liście cebuli
Zielenina (kolendra, pietruszka, bazylia, mięta)
Prażone orzeszki ziemne
Sos rybny*Sos rybny do zupy PHO3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
1/4 szklanki brązowego cukru (50g)
1/2 łyżeczki soli grubej
1/2 szklanki wody (125ml)
3 łyżki stołowe soku z limonki (lub cytryny)
1 łyżka octu ryżowego
3 łyżki sosu rybnego
1-2 papryczki chili, cienko pokrojone lub rozgniecione
(1)