Gotowanie sernika dyniowego - niezwykle delikatna, smaczna i satysfakcjonująca uczta. Jeden mały kawałek wystarczy, aby nie tylko rozkoszować się tym deserem, ale także zdobyć. Puree z dyni jako część nadzienia nada mu delikatności i koloru, ale aromat sernika nadal będzie pomarańczowo-waniliowy - w ten sposób oszukiwamy i maskujemy nie każdy ulubiony smak dyni.
Aby uzyskać bazę z piasku, potrzebujesz tylko trzech składników: dowolnego kruchego ciasteczka lub słodkiego krakersa, masła i nie słodzonego proszku kakaowego. Zapomnij o margarynie i pastach! Podstawą nadzienia jest ser śmietankowy. W oryginale jest to ser Philadelphia, ale ostatnio po prostu zniknął z półek białoruskich sklepów. Dlatego używam produktu o nazwie Cream Cheese lokalnej produkcji - w niczym nie ustępuje zagranicznym odpowiednikom, a cena jest całkiem rozsądna.
Również w składzie sernika stosuje się surowe jaja kurze średniej wielkości, cukier (można go zastąpić cukrem pudrem), cukier waniliowy i skórkę pomarańczową dla smaku, kwaśną śmietanę (jest bardzo smaczna z tłustą śmietaną, ale byłem zbyt leniwy, aby je zrobić). Jak gotować puree z dyni, możesz przeczytać szczegółowo tutaj i tutaj. Nasycenie odcienia gotowego wypełnienia zależy od jego koloru!