Ser parmezan albo jak z orzechów zrobić ser parmezan ?

2020-03-08 Autor przepisu Worldrecipes.pl

Ser parmezan albo jak z orzechów zrobić  ser parmezan ?
Ten wegański wariant bardzo jest bardzo przydatny do wypieków, dla których jest potrzebny tarkowany ser parmezan. Obowiązkowo spróbujcie i zróbcie w swoim domu!

Składniki

    • orzechy nerkowca: 200 gramów 
    • sól: na smak
    • czosnek granulowany: 2 łyżeczki 
    • drożdże: 3 łyżki 

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Na początku orzechy nerkowca wysypujemy na papier położony na blachę, porównujemy.
  2. 2. Wtedy posypujemy solą.
  3. 3. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni temperatury.
  4. rozgrzany piekarnik do 180 stopni temperatury
  5. 4. Pieczemy w piekarniku około 10 minut.
  6. 5. Ostygnięte orzechy wkładamy w naczynie do mielenia razem z drożdżami i suszonymi granulkami czosnku.
  7. 6. Dobrze wszystko mielimy do kroszek. Smacznego!
Wegańskie i bezglutenowe ciasto marchewkowe
(1)
Makaron ryżowy z cukinią
(2)
Silken tofu sernik (cheesecake) z mango
(3)
Bezglutenowe wegańskie ciasto orzechowe
(1)
Wegańska chałka
(2)
Wielkopostne (wegańskie) ciasto Pancho
(2)