Ser parmezan albo jak z orzechów zrobić ser parmezan ?
Ser parmezan albo jak z orzechów zrobić ser parmezan ?
2020-03-08
Autor przepisu
Worldrecipes.pl
Ten wegański wariant bardzo jest bardzo przydatny do wypieków, dla których jest potrzebny tarkowany ser parmezan. Obowiązkowo spróbujcie i zróbcie w swoim domu!
Składniki
orzechy nerkowca: 200 gramów
sól: na smak
czosnek granulowany: 2 łyżeczki
drożdże: 3 łyżki
Wykonanie przepisu
1. Na początku orzechy nerkowca wysypujemy na papier położony na blachę, porównujemy.
2. Wtedy posypujemy solą.
3. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni temperatury.
4. Pieczemy w piekarniku około 10 minut.
5. Ostygnięte orzechy wkładamy w naczynie do mielenia razem z drożdżami i suszonymi granulkami czosnku.