Sałatka z lekko-solonym łososiem

2020-08-12 Autor przepisu Worldrecipes.eu

Sałatka z lekko-solonym łososiem
Prosta sałatka z łososiem i świeżymi ogórkami. Prosta, ale bardzo lekka i pyszna sałatka. Jest również przygotowany bardzo prosto - najważniejsze jest, aby kupić wszystko i wstępnie ugotować jajka. Taka sałatka może stać się pełnowartościowym obiadem, zawiera tylko zdrowe produkty - świeże ogórki, zioła, jajka i ryby.

Registered i zalogowani użytkownicy widzą mniej reklam.

Składniki

    • łosoś: 100 gram
    • ogórki: 2 szt
    • jajka: 3 szt
    • śmietana: 3 stołowe łyżki
    • gotowa musztarda: 0,25 łyżeczki
    • koper: 10 gram
    • cebula zielona: 10 gram
    • sól: do smaku

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Przygotuj wskazane składniki na sałatkę. Jajka gotować około 10 minut we wrzącej wodzie i ostudzić, pozostawiając w zimnej wodzie. Możesz wziąć kurze jajka lub podzielić i wziąć kurze i jaja przepiórcze, aby udekorować gotową sałatkę. Świeże ogórki, dwa średnie. Kupiłem łososia lekko solonego. Biorę gotową musztardę rosyjską, śmietanę można zastąpić jogurtem naturalnym. Przygotuj głęboką miskę lub salaterkę.
  2. składniki na sałatkę z lekko-solonym łososiem
  3. 2. Opłucz świeże ogórki zimną bieżącą wodą i wysusz. Odetnij końce i pokrój ogórki na małe kostki. Do przygotowanej salaterki włożyć pokrojone ogórki.
  4. pokrojone ogórki w małe kostki
    Reklama
  5. 3. Możesz wziąć lekko solonego łososia z własnego łososia lub kupić w sklepie, sprawdzając datę przydatności do spożycia. Pokrój łososia ze skórki, usuń pozostałe nasiona i pokrój w kostkę. Dodaj posiekaną rybę do salaterki.
  6. pokrojony łosoś w kostkę
  7. 4. Jajka gotowane i schłodzone, obierz i pokrój w kostkę. Jeśli używasz jaj przepiórczych, pokrój je na sałatkę i przekrój jedno lub dwa jajka na pół, aby udekorować sałatkę. Dodaj pokrojone jajka do sałatki.
  8. pokrojone jajka w kostkę i na pół
  9. 5. Do sałatki możesz użyć dowolnych warzyw, które lubisz. Wziąłem kilka strzał cebuli, koperek i gałązkę pietruszki. Dokładnie opłucz świeże zioła pod bieżącą zimną wodą i wysusz je w suszarce do zieleni lub wytrząśnij płyn z liści. Drobno posiekaj zioła i dodaj do sałatki.
  10. dodajemy zioła do sałatki
  11. 6. Śmietanę wymieszać z musztardą i dodać szczyptę soli (lepiej ją później posolić, ryba nadal jest słona). Wymieszać z sosem i doprawić sałatkę.
  12. dodajemy śmietanę z musztardą
  13. 7. Sałatkę wymieszaj i od razu podawaj - nie zaleca się pozostawiania takiej sałatki przyprawionej przez długi czas (da sok) i przechowywania w lodówce. Sałatka może być kompletnym zdrowym obiadem. Aby uzyskać bardziej gęsty posiłek z taką sałatką, możesz zaoferować dania z ziemniaków - gotowane, smażone, tłuczone ziemniaki. Smacznego !
Sałatka z lekko-solonym łososiem
Sałatka z lekko-solonym łososiem
Sałatka z lekko-solonym łososiem
Sos z tuńczyka z puszki
(1)
Karp w Galarecie
(1)
Fish and chips - najlepszy przepis
(1)
Łosoś i szpinak w cieście francuskim
(1)
Łosoś na wodzie a'la Okrasa
(1)