Czy tylko ja uwielbiam zapach cynamonu? Dla mnie wywołuje nostalgiczne, rozgrzewające i bardzo dobre wspomnienia... Aby przypomnieć sobie ten cynamonowy zapach, upiekłam fantastyczne dyniowe bułeczki cynamonowe. Te dyniowe bułeczki cynamonowe to jedne z najsmaczniejszych bułeczek, jakie kiedykolwiek robiłam, a może nawet najsmaczniejsze. Jestem pewna, że Państwo też je pokochają. Krótko mówiąc, jest to przepis, który zasługuje na wszelkie pochwały. Dlatego polecam nie czekać i zacząć je robić już teraz! :)
Wskazówka: Aby zrobić dyniowe piure, należy pokroić dynię w plastry, usunąć z niej wnętrze i piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 45-60 minut. Po upieczeniu dyni, usunąć skórkę i zmielić ją za pomocą robota kuchennego. Dynia może być przechowywana w lodówce przez około 7 dni.
Z podanych ilości składników wychodzi 12-14 muffinek.