Pierożki przez 15 minut z szybkiego ciasta z dżemem

2020-08-01 Autor przepisu Worldrecipes.pl

Pierożki przez 15 minut z szybkiego ciasta z dżemem
Ciasta bez wyrastania, zagniatamy - i natychmiast pieczemy! Bez mleka i jajek, z najtańszych produktów, z dowolnym nadzieniem. Nigdy wcześniej ciasta nie były przygotowane tak szybko. Nawet początkujący może sobie z nimi poradzić.

Składniki

    Do ciasta:
    • woda: 0,5 filiżanki
    • mąka: 1.5 filiżanki
    • cukier: 1 stołowa łyżka
    • suszone drożdże: 1 łyżeczka
    • olej roślinny: 50 gram
    • sól: do smaku
    Do wypełnienia:
    • dżem: 0.5 filiżanki

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Przygotuj jedzenie na ciasto i nadzienie. Jako nadzienie możesz użyć absolutnie każdego produktu - będzie pyszny zarówno ze słonym, jak i słodkim nadzieniem. Ze względu na czystość eksperymentu - ciasta w 15 minut, zdecydowałem się wziąć gotowy dżem, a następnie gotowanie ciast sprowadza się do wyrabiania ciasta.
  2. składniki na pierożki
  3. 2. Wlej ciepłą wodę do miski, dodaj łyżkę mąki, cukier i suszone drożdże. wszystko wymieszaj trzepaczką, aż będzie gładkie. Przykryj miskę i odstaw na 10 minut.
  4. przygotowanie ciasta na pierożki
  5. 3. Po 10 minutach drożdże są aktywowane i unoszą się z „czapką” nad wodą.
  6. rośnięcie drożdży
  7. 4. Dodaj szczyptę soli i oleju roślinnego.
  8. dodajemy do ciasta sól i olej
  9. 5. Zacznij dodawać przesianą mąkę porcjami, mieszając po każdej porcji. Mąki można spożyć mniej lub bardziej, zależy to od jej jakości i wilgotności powietrza. Ciasto powinno być wystarczająco grube. Kiedy trudno będzie wymieszać łyżką, kontynuuj ugniatanie rękoma na stole.
  10. dodawanie mąki do ciasta
  11. 6. W razie potrzeby dodać mąkę, zagnieść ciasto do gładkości. Zajmie to bardzo mało czasu - olej w kompozycji szybko sprawi, że będzie elastyczny. Wszystko, ciasto jest gotowe, można z niego upiec ciasta.
  12. zgnieciona kulka z ciasta
  13. 7. Ciasto podzielić na 8 równych części. Wytocz kulkę z każdej części.
  14. podzielone ciasto
  15. 8. Rozwałkujemy piłkę w cienką warstwę.
  16. rozwałkowana ciasto w cienką warstwę
  17. 9. Na środku umieścić dwie łyżki nadzienia.
  18. nadzienie na pierożki
  19. 10. Ściśnij ciasto. Zrobiłem też zakręcony warkocz do kontroli.
  20. przygotowany pierożek
  21. 11. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Rozłóż ciasta, pozostawiając między nimi dystans - są trochę, ale będą rosnąć.
  22. pierożki na blachie do pieczenia
  23. 12. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 ° C, tryb góra-dół. Piec ciasta na złoty kolor przez 20-25 minut. Gotowe ciasta można natłuścić masłem. Zostawiłem je takimi, jakie są.
  24. 13. Uwielbiałam tak szybko piec ciasta! Ciasto oczywiście nie jest takie samo jak po długim wyrastaniu, ale nadal jest bardzo smaczne. Będzie bazą do pizzy lub ciasta, a także bułeczek i serników.
  25. pieczone pierożki


Pierożki przez 15 minut z szybkiego ciasta z dżemem
Pierożki przez 15 minut z szybkiego ciasta z dżemem
Pierożki przez 15 minut z szybkiego ciasta z dżemem
Pierożki przez 15 minut z szybkiego ciasta z dżemem
Pierożki przez 15 minut z szybkiego ciasta z dżemem
Pierożki przez 15 minut z szybkiego ciasta z dżemem
Pierożki przez 15 minut z szybkiego ciasta z dżemem
Pierożki przez 15 minut z szybkiego ciasta z dżemem
Faworki na krupczatce
(1)
Domowy budyń bez jajek
(1)
Sernikobrownies z malinami
(1)
Muffiny z czekoladą w środku
(2)
Ciasto Mleczna kanapka
(1)
Apple galette z jabłkami
(1)