Rolki z nadzieniem

2020-08-20 Autor przepisu Worldrecipes.eu

Rolki z nadzieniem
Pyszne rogaliki z kruchego ciasta kruchego. Z ciasta kruchego można zrobić ogromną liczbę różnych rodzajów ciasteczek. A jednym z nich są bułeczki z dżemem. Pyszne i szybkie wypieki na rodzinną herbatę! Po prostu pyszne! Spróbuj też to ugotować!

Registered i zalogowani użytkownicy widzą mniej reklam.

Składniki

    • jajka: 1 szt
    • masło: 200 gram
    • cukier: 100 gram
    • śmietana: 2 stołowe łyżki
    • soda oczyszczona: 1 gram
    • mąka: 350 gram
    • sól: 1 gram
    • dżem: 0.5 filiżanki

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Aby zrobić bułeczki, pierwszym krokiem jest rozpoczęcie robienia ciasta kruchego. Aby to zrobić, przygotuj wymagane składniki. Wcześniej wyjąć masło z lodówki i pozostawić na kilka godzin w temperaturze pokojowej, aby zmiękło. Aby przyspieszyć proces, możesz pokroić masło na kawałki. W ten sposób szybciej się nagrzeje. Mąkę premium przesiej przez sito i dodaj szczyptę sody i soli.
  2. składniki na rolki z nadzieniem
  3. 2. Połącz miękkie masło i cukier w wygodnej misce na ciasto. Ubij wszystko razem przez 2-3 minuty, aby masło było puszyste. Następnie do ciasta dodaj jajko i śmietanę. Wszystko dobrze wymieszaj.
  4. masło połączone z cukrem, jajkiem i śmietaną
    Reklama
  5. 3. Stopniowo dodawać mąkę do ciasta i zagnieść ciasto kruche. Wygodnie jest to zrobić drewnianą szpatułką. Nie trzeba długo wyrabiać kruchego ciasta, w przeciwnym razie dostanie się do niego nadmiar mąki, a produkty z niej będą twarde.
  6. dodajemy mąkę i zagniatamy ciasto
  7. 4. Gotowe ciasto jest bardzo miękkie, kruche i plastyczne. Przyjemnie się z nim pracuje i nie przykleja się do dłoni. W zależności od jakości mąki możesz potrzebować trochę więcej lub mniej.
  8. ciasto na rolki z nadzieniem
  9. 5. Gotowe ciasto kruche podzielić na 2-3 części i każdą rozwałkować w kółko. Ciasto pokroić w segmenty.
  10. pokrojone ciasto na segmenty
  11. 6. Połóż trochę dżemu na szerokiej części. Powinien być bardzo gruby, aby podczas pieczenia nie wyciekał z ciastek.
  12. układamy dżem na cieście
  13. 7. Rozciągnij nieco szerszą część ciasta i przykryj dżem. lekko dociśnij po bokach. Następnie zwiń w rolkę w kierunku wąskiej części.
  14. formujemy rolki z nadzieniem
  15. 8. Ułóż bułki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zegnij je trochę, nadając kształt bułeczek. Blachę do pieczenia z bułkami wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 20-30 minut. Kieruj się piekarnikiem.
  16. pieczemy rolki z nadzieniem
  17. 9. Gotowe bułeczki zmienią się w apetyczny złoty kolor. Wyjąć z piekarnika i blachy do pieczenia.
  18. pieczone rolki z nadzieniem
  19. 10. Ostudź trochę bułeczki i poczęstuj się. Możesz trochę posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Rolki z nadzieniem
Rolki z nadzieniem
Rolki z nadzieniem
Drożdżówki z Serem i Truskawkami pod Kruszonką
(1)
Bezy kokosowe
(1)
Buraczane babeczki z bananem
(1)
Oryginalny przepis na wypiek - Bąbelkowych gofrów
(12)
Mus mandarynkowy w pucharku
(1)
Przepis na "Oponki"
(1)
Muffiny kokosowo-cytrynowe
(1)