"Muffiny" - każde są szybkie w przygotowaniu, pyszne. Także są przygotowane bez miksera i żadnych problemów, po prostu przyjemność ich robić. Przepis jest na 12 sztuk.
1. Na początku twaróg rozdrabniamy widelcem, dodajemy żółtko lub małe jajo, cukier i mieszamy dokładnie.
2. W pierwszej misce mieszamy składniki sypkie: mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kakao.
Reklama
3. W drugiej jajo mieszamy łyżką z olejem i mlekiem.
4. Składniki mokre mieszamy łyżką z suchymi, mogą zostać się małe grudki.
5. Formy do muffin wypełniamy papilotkami, napełniamy 1 łyżką ciemnego ciasta, na środek dajemy 1 kopiastą łyżeczkę masy serowej, przykrywamy ciastem ciemnym, by całość zajmowała 3/4 objętości papilotki - ale nie więcej bo wypłynie.
6. Tak zapełniamy dopóki zakończą się składniki.
7. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni temperatury.
8. Następnie wkładamy muffiny i pieczemy 20 minut - funkcja grzania góra - dół, bez termoobiegu, na środkowym poziomie.
9. Na zakończenie studzimy na kratce, polewamy polewą czekoladową. Smacznego !