Fantastyczne „Muffiny” z kawałeczkami - amerykański deser, który spodoba się dla każdego. Jest jednym z moich ulubionych deserów na śniadanie lub przy filiżance herbaty, kawy albo soku. Czekolada topnieje przy jedzeniu. Przekonajcie tym się sami !
Składniki
mąka pszenna: 280 gramów
proszek do pieczenia: 1 łyżka
sól: szczypta
cukier: 80 gramów
posiekana gorzka czekolada: 150 gramów
jajka: 2
mleko: 250 mililitrów
olej: 6 łyżek
Wykonanie przepisu
1. Na początku w jednej misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i kawałeczki gorzkiej czekolady.
2. Następnie w drugiej roztrzepujemy jajka, mieszamy mleko i olej.
3. Dalej lejemy składniki mokre do suchych i wszystko wymieszamy.
4. Na zakończenie do papilotek na 3/4 ich wysokości - wylewamy wszystką masę i pieczemy w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.