Liulia kebab to popularne danie kuchni kaukaskiej, czyli mięso mielone nawleczone na szpikulec i smażone na węglu drzewnym. Dla mieszkańców mieszkań miejskich, którzy nie zawsze mają możliwość wydostania się na wieś, oferujemy dostosowaną i uproszczoną wersję. W piekarniku przygotowujemy domowy kebab z kurczaka, zastępując tradycyjne mięso baraniny dostępnym filetem z drobiu i otrzymując stosunkowo dietetyczne, lżejsze i bezwonne danie.
W oryginale mięso mielone nie implikuje obecności jaj, chleba, mąki, skrobi i innych spoiw używanych do formowania kotletów. Aby uzyskać lepką konsystencję i mocne przymocowanie do szpikulca lub szpikulca, mieszanka jest dokładnie wyrabiana, dzięki czemu doskonale zachowuje swój kształt i zachowuje czysty wygląd. Przestrzegamy wszystkich zasad, wyłączając zagęszczacze i zachowując wyraźny smak mięsa. Ale ponieważ mięso mielone jest przygotowywane z chudego, beztłuszczowego fileta, dla soczystości dodaj smażoną masę warzywną.