Krem bez mleka

2020-05-17 Autor przepisu Worldrecipes.pl

Krem bez mleka
Sugeruję, aby spróbować ugotować krem ​​bez mleka. Ten krem ​​jest lekki i delikatny. Użyłem tego kremu do ciasta, dodałem do niego masło. Świetna śmietana, spróbuj!

Składniki

    • surowe żółtka: 3
    • cukier: 0,5 szklanki
    • mąka: 1 łyżeczka
    • zimna woda: 1 łyżka
    • cukier waniliowy: 1/4 opakowania
    • wrząca woda: 2 łyżki
    • masło (w razie potrzeby): 100 gram

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Dokładnie ubij żółtka mikserem, dodaj cukier. Kontynuuj ubijanie aż do uzyskania lekkiej bujnej masy.
  2. ubijamy żółtka mikserem z cukrem
  3. 2. Dodaj cukier waniliowy, zimną wodę i mąkę. Pokonaj jeszcze raz.
  4. dodajemy cukier waniliowy, zimną wodę i mąkę
  5. 3. Włóż miskę z masą do garnka i gotuj, mieszając od czasu do czasu przez 15 minut. Na sam koniec wlej odrobinę wrzącej wody, wymieszaj. Krem okaże się płynny, gładki i delikatny. Ochłodzić śmietanę w temperaturze pokojowej, a następnie wysłać do lodówki na 1-2 godziny. Krem wyraźnie zgęstnieje.
  6. gotujemy masę, dodajemy wrząca wodę, studzimy w lodowce
  7. 4. Następnie użyj kremu w tej formie lub, podobnie jak ja, wymieszaj z masłem.
  8. mieszamy krem z masłem
  9. 5. Cudowny krem ​​bez mleka jest gotowy! Smacznego!
  10. przygotowany krem bez mleka

Answering to comment

Torrone lub włoski deser nugat
(2)
Niemiecki strudel z jabłkami
(2)
Pączki. Tłusty czwartek!
(1)
Oryginalny przepis na wypiek - Bąbelkowych gofrów
(12)