Sugeruję, aby spróbować ugotować krem bez mleka. Ten krem jest lekki i delikatny. Użyłem tego kremu do ciasta, dodałem do niego masło. Świetna śmietana, spróbuj!
Składniki
surowe żółtka: 3
cukier: 0,5 szklanki
mąka: 1 łyżeczka
zimna woda: 1 łyżka
cukier waniliowy: 1/4 opakowania
wrząca woda: 2 łyżki
masło (w razie potrzeby): 100 gram
Wykonanie przepisu
1. Dokładnie ubij żółtka mikserem, dodaj cukier. Kontynuuj ubijanie aż do uzyskania lekkiej bujnej masy.
2. Dodaj cukier waniliowy, zimną wodę i mąkę. Pokonaj jeszcze raz.
3. Włóż miskę z masą do garnka i gotuj, mieszając od czasu do czasu przez 15 minut. Na sam koniec wlej odrobinę wrzącej wody, wymieszaj. Krem okaże się płynny, gładki i delikatny. Ochłodzić śmietanę w temperaturze pokojowej, a następnie wysłać do lodówki na 1-2 godziny. Krem wyraźnie zgęstnieje.
4. Następnie użyj kremu w tej formie lub, podobnie jak ja, wymieszaj z masłem.
5. Cudowny krem bez mleka jest gotowy! Smacznego!