Strudel jabłkowy to starożytne niemieckie danie, słodkie ciasto zrobione z gotowanego ciasta. Ten deser to bułka z nadzieniem owocowym, rodzynkami i cynamonem. Takie ciasta wymagają dobrej mąki z wysoką zawartością glutenu, a także słodkich i kwaśnych owoców lub jagód.
Zdolność do rozciągania ciasta jest rodzajem sztuki. Wirtualne gospodynie rozciągnęły go do stanu tak cienkiego jak papier, co wymagało zarówno umiejętności, jak i pewnej kompozycji testowej. Ale w końcu okazał się najbardziej delikatny strudel z jabłkami z ciasta francuskiego z pikantnym aromatycznym nadzieniem.
Ciasto Strudel zawiera mąkę i wodę z niewielką ilością tłuszczu - oliwkowego lub ghee. Mąka jest drobno mielona na biało (premium). Oprócz masła dodaj żółtko jaja, a jeśli ciasto nie rozciąga się prawidłowo, nadal tworzy dobrą kruchą skórkę po upieczeniu.