Kotlety szczupakowe z warzywami - danie, które będzie robić nie jeden raz !

2020-03-08 Autor przepisu Worldrecipes.pl

Kotlety szczupakowe z warzywami - danie, które będzie robić nie jeden raz !
Czy ja będę robiłam to danie w przyszłości? Gwarantuje że to pewnie, bo wyszło naprawdę bardzo pysznie. Mąż dla garnituru wyprosił ryżu, a dla mnie osobiście bardzo pasowali pieczone warzywa. 
Pyszne i soczyste, także możemy używać zostawszy się kawałeczki szczupaku od drugiego dania.

Składniki

    • smażone filet szczupaka: 500 gramów 
    • cebula: 1
    • jajka: 2 (ugotowane)
    • jajka: 1 (niegotowane)
    • czarny chleb: 1 kromka
    • mielony pieprz: szczypta
    • sól: szczypta
    • olej (do pieczenia)
    • mąka (do owijania)
    Garnitur:
    • marchewki: 2
    • cebula: 1
    • jakościowy pomidorowy sos: 3 łyżki 
    • sól
    • mielony pieprz
    • cukier
    • zieleń (nieobowiązkowo)
    • olej

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Na początku filet razem z obraną cebulą, gotowanymi jajkami i kromką chleba mielimy w maszynce do mięsa.
  2. mielony szczupak przez maszynkę do mięsa
  3. 2. Następnie posypujemy solą, pieprzem i wbijamy jajko i dobrze mieszamy.
  4. farsz z szczupaka do kotletów
  5. 3. Wtedy w patelni rozgrzewamy olej. Z masy formujemy kotlety i owijamy je w mące - wkładamy do patelni.
  6. sformułowane rybne (szczupaka) kotlety
  7. 4. Pieczemy każdy około 2-4 minuty z każdej strony, dopóki kotlety ładnie ob smażą się.
  8. pieczona rybne kotlety
  9. 5. Garnitur: olej rozgrzewamy w patelnie.
  10. alt: rozgrzany olej w patelnie
  11. 6. Drobnymi kostkami kroimy cebulę.
  12. pokrojona cebula
  13. 7. Trzemy marchewki.
  14. starkowane marchewki
  15. 8. Podsmażamy cebulę w patelnie około minutę lub dwie.
  16. podsmażona cebula w patelnie
  17. 9. Wkładamy starkowane marchewki do patelni do kombinacji z cebulami. Mieszamy, i przykrywamy pokrywką i na małym ogniu smażymy dopóki warzywa będą miękkie.
  18. smażone marchewki z cebulami
  19. 10. Potem mieszamy pomidorowy sos, sól, cukier i pieprz (posypujemy na swój smak). Dusimy jeszcze kilka minut.
  20. 11. Na zakończenie garnitur podajemy razem z smażonymi kotletami szczypakowymi. Na wierz posypujemy zieleniną. Smacznego !
Kotlety szczupakowe z warzywami - danie, które będzie robić nie jeden raz !
Sos z tuńczyka z puszki
(1)
Śledzie w sosie pomidorowym
(1)
Delikatne rybne kotlety
(1)
Smażona ryba w zalewie octowej
(1)
Zapiekanka rybna z warzywami
(2)
Ceviche z tuńczyka
(1)
Pasta z wędzonej makreli
(1)