Smaczne gotowanie łososia - nie najtrudniejsze zadanie. Możesz po prostu upiec rybę w piekarniku, ale jeszcze smaczniej gotować łososia w kremowym sosie. Całkiem niedawno „zaprojektowałam” smażone danie z łososia w mojej kuchni. Chciałam trochę poeksperymentować w kuchni i zrobić z łososia jakoś coś nowego.
Łosoś z kremowym sosem koperkowym - całkiem podobny, ale powiedziałabym jeszcze prostszy przepis. Jednocześnie na pewno niewiele gorzej. Łososia podałam z sałatką z buraków i warzyw. Buraki, które wcześniej ugotowałam. Gotuję je w wodzie ze szczyptą soli, pieprzu, oregano i cukru. Ugotowane w ten sposób buraki nabrały szczególnie aromatycznego smaku. Łosoś w kremowym sosie zadowoli nawet zapalonych „zjadaczy mięsa”, a także panie podnoszące masę ciała.
Same sałatki były naprawdę pyszne. Tym razem skropiłabym je oliwą, ale możesz też wybrać dowolny sos.