Stosujemy klasyczny przepis na bułki, ale zwykłą chińską kapustę zastępujemy Pekingiem. Bardziej delikatne i cienkie arkusze miękną szybciej i łatwiej, natychmiast stają się elastyczne. Tutaj nie musisz wrzucać całej główki kapusty do garnka z wrzącą wodą, czekać na stopniowe oddzielanie warstw, gotować je partiami i stosować inne sztuczki. Wystarczy odciąć kikut, szybko rozłożyć kapustę na liście i wysłać na kilka minut do kuchenki mikrofalowej. Podgrzane, parzone przedmioty łatwo się składają, nie powodują problemów podczas formowania.
Gołąbki z kapusty pekińskiej są soczyste, smaczne, pachnące, nie gorsze od tradycyjnego odpowiednika! W ramach kompozycji nadal pozostawiamy mięso mielone, ryż, marchew i cebulę oraz miąższ pomidorowy. Do nalewania używamy standardowej mieszanki konserwowego makaronu i kwaśnej śmietany, rozcieńczonych wodą. Oferujemy gotowanie gołąbków na kuchence, na patelni, ale jeśli chcesz, możesz użyć powolnej kuchenki lub piekarnika.