Kotlety wieprzowe na parze z kapustą w powolnym naczyniu

2020-05-22 Autor przepisu Worldrecipes.pl

Kotlety wieprzowe na parze z kapustą w powolnym naczyniu
Kotlety wieprzowe na parze w powolnym naczyniu to proste kotlety dietetyczne dla tych, którzy przestrzegają właściwej diety lub diety. Lepiej jest wybrać wieprzowinę niż tłuszcz. Kotlety są soczyste i bardzo smaczne. Możesz podawać je z dowolnym przystawką.

Składniki

    • wieprzowina: 300 gram
    • biała kapusta: 100 gram
    • jajko kurze: 1
    • dowolny chleb: 3-4 skibki
    • cebule: 1
    • sól, świeżo zmielony czarny pieprz: do smaku
    • olej roślinny: do smarowania misy

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Pokrój wieprzowinę razem z cebulą na małe kawałki, umieść w misce miksera. Zmiel wszystko do zmielenia.
  2. mielimy wieprzowinę z cebulą
  3. 2. Faszeruj mielone mięso w misce, dodaj drobno posiekaną i tłuczoną kapustę.
  4. dodajemy kapustę
  5. 3. Do tego dodaj również namoczone w mleku lub wodzie i wyciśnięty chleb, surowe jajko. Sól i pieprz.
  6. dodajemy namoczony chleb, jajko sól i pieprz
  7. 4. Dokładnie zamieszaj mielone mięso.
  8. dokładnie mieszamy mielone mięso
  9. 5. Nasmaruj trochę miskę parową olejem roślinnym. Mięso pokroić na mokro mokrymi rękami i umieścić w misce. Wlej wodę do dolnej części multicookera. Kotlety gotować w wolnym naczyniu w trybie „Gotowany na parze” przez 1 godzinę.
  10. formujemy kotlety
  11. 6. Gotowe, soczyste, dietetyczne i pyszne kotlety podawane z przystawką. Smacznego!
  12. kotlety wieprzowe
Kotlet szwajcarski z serem i szynką
(1)
Kotlety jajeczne z pieczarkami
(1)
Kotlet drobiowy z pikantną polewą
(1)