Duży makaron cannelloni z kremowym nadzieniem - na patelni

2023-05-04 Autor przepisu Worldrecipes.pl

Duży makaron cannelloni z kremowym nadzieniem - na patelni
Duży cannelloni nadziewany makaronem i mięsem mielonym duszonym w śmietanie na patelni jest szczególnym faworytem mojej rodziny. Wydaje się, że mogłabym go robić codziennie, a mojej rodzinie nigdy by się nie znudził. Czy są tam jacyś nasi czytelnicy, którzy wciąż szaleją na punkcie makaronu i nie mogą bez niego żyć? Jeśli tak, to jakie przepisy robicie najczęściej? Podzielcie się nimi w komentarzach! 

Składniki

    • makaron cannelloni
    • mięso z kurczaka i królika: 500-600 gramów
    • marchewka: 2
    • cebula: 2
    • czosnek: 1 ząbek
    • śmietana: 250 mililitrów
    • sos pomidorowy: 2 łyżki stołowe
    • przyprawy
    • jajka: 1
    • kartofel
    • pieprz
    • sól
    • liście

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Najpierw przygotować farsz: do mięsa wbić jajko, dodać bułkę tartą, zioła, pieprz, sól, posiekaną cebulę i ząbek czosnku. Zagnieść. Przygotowanie mięsa mielonego jest dokładnie takie samo jak w przypadku zwykłych klopsików.
  2. 2. Następnie bierzemy makaron i nadziewamy go mięsem za pomocą łyżki lub rąk.
  3. 3. Następnie pokrój marchewkę w plasterki, a cebulę w kostkę. Jedną część marchewki i cebuli umieścić w garnku, dodać nadziany makaron i dodać pozostałą marchewkę i cebulę.
  4. 4. Wlewamy śmietanę i wodę (tyle, aby całkowicie przykryć makaron) i dodajemy sos pomidorowy.
  5. 5. Dodaj sól, pieprz i liście laurowe.
  6. 6. Gdy makaron dojdzie do wrzenia, gotować na małym ogniu przez około 30-40 minut. Należy pilnować makaronu i nie rozgotowywać go, aby się nie sklejał. Smacznego!
Makaron z brokułami, pomidorami i tuńczykiem
(1)
Fusilli po farmersku z kiełbaskami i warzywami
(1)
Smażony Makaron Udon z Wieprzowiną po Chińsku i Warzywami
(1)
Makaron ryżowy z cukinią
(2)