Domowe bananowo-mleczne lody

2020-08-17 Autor przepisu Worldrecipes.pl

Domowe bananowo-mleczne lody
Domowe bananowo-mleczne lody - smaczne i zdrowe! Aby zrobić te lody, potrzebujesz tylko dwóch składników - mleka i mrożonych bananów. Rezultatem są orzeźwiające i orzeźwiające lody bez nadmiaru tłuszczu i cukru. Przepis jest odpowiedni dla osób monitorujących stan swojego zdrowia i sylwetki.

Składniki

    • banany: 500 gram
    • mleko: 250 ml

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Pokrój banany na małe kawałki (banany i mleko pobiera się w proporcji 2 do 1, dwie części bananów to jedna część mleka). Świeże banany nie będą działać, potrzebujesz mrożonych.
  2. pokrojone banany na małe kawałki
  3. 2. Umieść pokrojone w plasterki banany w pojemniku i umieść je w zamrażarce na co najmniej trzy godziny, najlepiej na noc. Nie ma potrzeby używania pojemnika, można włożyć do torby kółka bananowe, ułożyć je w jednej warstwie, aby szybciej zamarzały i nie sklejały się ze sobą.
  4. pokrojone plasterki bananowe w pojemniku
  5. 3. Po upływie tego czasu banany wyjmij z zamrażarki i umieść w misce blendera, dodaj mleko. Możesz dodać wanilinę do smaku.
  6. zamrożone plasterki bananów w blenderze
  7. 4. Ubijaj przez 2-3 minuty, aż będzie gładka. Zasadniczo w tej formie lody można już spożywać lub można je nieco zamrozić.
  8. gładka masa bananowa na lody
  9. 5. Umieść mieszaninę w pojemniku i włóż do zamrażarki na kilka godzin. Po upływie określonego czasu wyjąć lody, podzielić na porcje, udekorować według własnego uznania. Przyozdobiłem listkami mięty, mielonymi prażonymi orzeszkami ziemnymi i pokruszoną gorzką czekoladą. To wszystko razem jest smaczne i zdrowe!
  10. mieszanina na lody w pojemniku
  11. 6. Uwielbiam przepisy, w których wszystkie składniki się przydają, nie ma nadmiaru tłuszczu i cukru oraz niezdrowych metod obróbki produktów, a gdy efektem jest również pyszne danie, to jest podwójnie przyjemne! Możesz użyć dowolnego mleka - migdałowego, kokosowego, bez laktozy. Lody okazują się umiarkowanie słodkie, moim zdaniem cukier nie jest tu potrzebny - wystarczy słodycz banana. Jeśli chcesz czegoś słodszego, wybierz bardzo dojrzałe banany... Jeśli chcesz grubsze, zastąp mleko śmietaną. Ale jak na mój gust - nic nie trzeba zmieniać. Na pewno znowu zrobię te lody. Chcę poeksperymentować - dodaj do bananów truskawki lub maliny. Ogólnie polecam każdemu! Pyszne lody bez zbędnych kalorii, szkodliwe dla zdrowia i kondycji! Orzeźwia i orzeźwia - czego potrzebujesz w upalny letni dzień! Gotowanie nie zajmuje dużo czasu. Wszystko, co musisz zrobić, to wcześniej zamrozić banany.
Domowe bananowo-mleczne lody
Domowe bananowo-mleczne lody
Domowe bananowo-mleczne lody
Domowe bananowo-mleczne lody
Kremowe Ptysie - najlepszy przepis na ciasteczka
(1)
Pełnoziarniste muffinki marchewkowe
(1)
Lody waniliowe
(1)
Biszkopt z kremem karpatkowym i owocami
(19)
Drożdżówki z Truskawkami i Waniliową Kruszonką
(1)