… czyli tort stworzony dla osób kochających czekoladę i uwielbiających słodycze :) Jest zupełnie inny niż wszystkie, zamiast biszkoptu tym razem używamy miękkie, wilgotne i bardzo czekoladowe blaty, które idealnie trzymają równowagę, łączą się z kremem i tworzą bardzo wysoki tort… Masa to słodki krem na bazie serka Philadelphia, cukru pudru i masła orzechowego, z wyraźnie wyczuwalną nutą orzechową, oblany grubą warstwą czekolady, udekorowany orzechami laskowymi… prawdziwa poezja, której nikt nie jest w stanie się oprzeć. Polewa czekoladowa nie zastyga do końca, dzięki czemu przyjemnie rozpływa się w ustach i nie ma najmniejszych problemów z pokrojeniem tortu nawet na malutkie kawałki… Jest pyszny, słodki, rozpływający się w ustach, no po prostu obłędny. Ma tak nietypowy smak, że trudno go porównać z jakimkolwiek innym ciastem – jest jedyny w swoim rodzaju, dość łatwy i szybki w przygotowaniu, a efekt końcowy jest murowany: wszyscy Twoi goście będą prosić o przepis i dokładkę. :) To tort stworzony na specjalne i wyjątkowe okazje, ja przygotowałam go na Dzień Matki. Jest to najlepszy tort czekoladowy jaki jadłam, ale uwaga – jest zabójczo słodki. :) Z tych proporcji wychodzi bardzo dużo małych kawałków tortu, gdyż tort jest bardzo słodki i syty, dlatego na jego degustację możemy zaprosić bardzo wielu gości, a dla przełamania ekstremalnej słodyczy przyda się coś lżejszego dlatego podajemy go obowiązkowo z szampanem, kawą lub mocną herbatą… smacznego. :)