Muszę przyznać, że nie jestem wielką fanką słodkich wypieków (no, poza niektórymi bardzo popularnymi ciastami, ale to inna kategoria), ale ostatnio, wraz z pogodą za oknem, moje oczy zwróciły się w stronę szafki z mąką i cukrem. Nie wiem, czy to coś złego, czy dobrego. Tak czy inaczej, wstałam dziś rano myśląc o chlebku bananowym. Ale nie byle jaki banan - taki z twarogiem i ananasem. Widziałem ten przepis na kanale YouTube. Cóż, nie jest to zbyt częste połączenie, więc nie byłam pewna, czy wyjdzie dobrze. Ale wyszło - nie za słodki, wilgotny, bogaty, bardzo smaczny i całkiem fotogeniczny chlebek bananowy z twarogiem. Czy warto spróbować? Jeśli lubicie twaróg i wilgotny chlebek bananowy, to czemu nie? Osobiście bardzo mi się podobał i na pewno powtórzę go jeszcze nie raz.
Uwaga: mojej wadze kuchennej skończyły się baterie, gdy szykowałam się do gotowania, więc odmierzyłam wszystko w mililitrach i szklance o pojemności 200 mililitrów.
Rada: Jeśli lubisz nieco słodsze wypieki, możesz zwiększyć zawartość cukru.
Answering to comment