Ten chleb dyniowy, pieczony według amerykańskiej klasycznej receptury, jest przykładem doskonałego wypieku na nasze zimowe miesiące. W Ameryce piecze się go w listopadzie na Święto Dziękczynienia, które obchodzone jest w Stanach Zjednoczonych w czwarty czwartek listopada. Amerykanie cenią sobie dynie, a chleb dyniowy wraz z marchewką i szarlotką są najczęstszymi zimowymi wypiekami na herbatę i kawę.
Chleb dyniowy, którego przepis podano tutaj, ma wyraźny słodki smak i bardzo wilgotną, delikatną konsystencję. Dzieci naprawdę to lubią i są dobrą alternatywą dla owsianki dyniowej, jeśli na przykład wasze dzieci nie jedzą tej owsianki.
Ten przepis na chleb dyniowy w piekarniku jest przeznaczony na dwa bochenki, które pieczę w foremkach o wymiarach 22 x 13 x 8 cm. Jeśli to dla ciebie dużo, podziel wszystkie składniki na pół. Zawsze pieczę dwie bułki, ponieważ znikają bardzo szybko - to najlepszy przepis na chleb dyniowy w piekarniku, jaki znam. Chociaż jest to kolejny świetny przepis na domowy chleb w piekarniku z dodatkiem miazgi dyniowej.