Bruschetta z krewetkami, szpinakiem i kremowym, pikantnym sosem.
Ja osobiście uwielbiam bruschetty wszelkiego rodzaju. Ten przepis z owocami morza byłby chyba jednym z dwóch moich ulubionych. Dla mnie osobiście
bruschetta z suszonymi pomidorami i mozzarellą oraz bruschetta z krewetkami są najsmaczniejsze jakie kiedykolwiek jadłam. Jeśli chodzi o ten przepis, to nie jest on wcale skomplikowany ani dość tani, a jest tak smaczny, że można się poczuć jak w restauracji. Krewetki ze szpinakiem i kremowym, pikantnym sosem sprawią, że będą Ci ciekły palce. Na zdrowie!
Wskazówki, obserwacje. Do tego dania nie będziesz potrzebował wielu wskazówek. Wszystko jest dość łatwe do przygotowania.
Cebula może być pokrojona w plastry lub po prostu posiekana. Robiłem to i to. Jedyna różnica jest taka, że mój mąż, który nie lubi cebuli, wolał zjeść ją z posiekaną cebulą. Dla mnie osobiście nie robiło to większej różnicy.
Można użyć zwykłej żółtej lub niebieskiej cebuli. Gotowałam również z obydwoma. Obie były doskonałe.
Białe wino jest również opcjonalne, jeśli nie chcesz lub nie możesz spożywać alkoholu. Wystarczy zastąpić bulionem lub zwykłą wodą.
Jakie płatki chili są tu użyte? Na wypadek, gdyby ktoś nie wiedział, są to zwykłe pokruszone suszone płatki chili.
Używam małych mrożonych, ugotowanych, obranych ze skorupek krewetek. Możesz też użyć świeżych, dużych, ale wtedy pokrój je na mniejsze kawałki. W żadnym wypadku nie należy przegotowywać krewetek. Dość szybko się zagotowują/gotują.
Jeśli nie masz patelni grillowej, opiekaj chleb w piekarniku.
Złożoność. Naprawdę łatwe do wykonania.
Moja osobista ocena przepisu i smaku. 5/5. Naprawdę doskonały, na pewno powtórzę go w przyszłości. Robiłam go już kilka razy.