Bardzo smaczna zupa z marynowanych ogórków razem z perłowymi krupami
Bardzo smaczna zupa z marynowanych ogórków razem z perłowymi krupami
2020-02-23
Autor przepisu
Worldrecipes.pl
Przepis na tą zupę z marynowanych ogórków razem z perłowymi krupami nauczyłam się od swego stryjecznego brata. On tak ja smacznie gotował, tak i ja zdecydowałam ja gotować i sprawiać radość dla całej swojej rodziny.
Składniki
ziemniaki: 5
marchew: 1
cebula: 1
czosnek: 1 ząbek
perłowe krupy: 3 stołowe łyżki
marynowane ogórki: 5
masło: 30 gramów
woda: 1,5 litry
sól: na smak
czarny pieprz: szczypta
koperek: pęczek
liści laurowe: kilka
śmietana: na smak
Wykonanie przepisu
1. Na początku perłowe krupy z wieczora zalewami zimną wodą i zostawiamy puchnąć, tak o wiele lepiej gotują się.
2. Na drugi dzień obieramy warzywa. Ziemniaki kroimy na kostki.
3. Marchew kroimy na plasterki.
4. Cebulę drobno kroimy.
5. Czosnek drobno kroimy.
6. Następnie do garnka sypiemy perłowe krupy, ziemniaki, kładziemy liści laurowe, sól, pieprz, zalewamy wodą i rozgrzewamy zupę gotować się.
7. W patelnie rozpuszczamy masło.
8. Wsypcie pokrojoną marchew, czosnek, cebulę. Posmażcie, do póki warzywa będą miękkie.
9. Całość patelni wykładamy do garnka.
10. Marynowane ogórki kroimy na kostki.
11. Kładziemy do innego garnka, zalewamy wodą, żeby osiadły i rozgrzewamy gotować się. Gotujemy około 15 minut.
12. Od ogórków wylewamy sok. Ich wykładamy do zupy. Wszystko jeszcze gotujemy około 5 minut.
13. Pokosztujcie czy wszystkiego wystarcza dla smaku. Przyprawiamy pokrojonym koperkiem i łyżką śmietany. Smacznego !
Answering to comment