Anna Pavlova klasyczny tort

2020-08-02 Autor przepisu Worldrecipes.pl

Anna Pavlova klasyczny tort
Delikatne, przewiewne ciasto, które rozpływa się w ustach Anna Pavlova. Podstawą ciasta jest beza z chrupiącą skórką i miękkim środkiem. Do tego krem ​​z bitej śmietany i twarogu oraz aromatyczne jagody. Ciasto jest bardzo delikatne. Beza, śmietana, jagody - wszystko idzie dobrze, aby stworzyć idealny deser!

Składniki

    Ciasto:
    • białka jaj: 4 szt
    • cukier puder: 230 gram
    • skrobia: 2.5 łyżeczki
    • ocet: 0,65 stołowej łyżki
    Krem:
    • krem tłusty: 250 ml
    • twaróg: 50 gram
    • cukier puder: 50 gram
    Dekoracja:
    • truskawki: 300 gram
    • dżem: 40 gram

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Oddziel białka od żółtek, zrób to ostrożnie, aby żółtko nie dostało się do białek, w przeciwnym razie nie będą bić. Miska, w której będzie ubijana biel oraz ubijaki miksera powinny być idealnie czyste i nietłuste. Wybierz głęboką miskę, aby nie rozpryskiwać się podczas ubijania. Białka przelać do miski, dodać szczyptę kwasu cytrynowego. Rozpocznij ubijanie z małą prędkością, stopniowo dodawaj cukier puder z deszczem.
  2. ubite białka z cukrem i kwasem cytrynowym
  3. 2. Ubijaj przez kilka minut, a następnie zwiększ prędkość miksera i uderzaj jeszcze przez około pięć minut. Gotowa beza powinna być gęsta, gładka i lśniąca, a po podniesieniu rogów powinien uformować się „dziób” jak na zdjęciu. Dodaj skrobię i ocet (cytrynę lub wino), dokładnie wymieszaj szpatułką.
  4. przygotowa beza
  5. 3. Narysuj kółko na pergaminie, narysowałem spód podzielonej na 21 cm foremki i zrobiłem podstawę ciasta. Użyłem rękawa do wyciskania i okrągłej dyszy, ale możesz użyć łyżki, rozłożyć bezę, a następnie spłaszczyć.
  6. beza na tort pavlova
  7. 4. Następnie wykonaj zderzaki.
  8. zderzaki na tort
  9. 5. Wygładzić boki skórki szpatułką lub nożem. Rozgrzej piekarnik do 200 ° C (aby powstała skórka), następnie zmniejsz ogień do 90-100 ° C i piecz bezę przez kolejne 1,5-2 godziny na górze / na dole z konwekcją. Czas pieczenia zależy od właściwości piekarnika i wielkości bezy. Nie otwieraj drzwiczek piekarnika podczas pieczenia, w przeciwnym razie ciasto może się osadzić.
  10. pieczenie bezy na tort pavlova
  11. 6. Przygotuj krem. Aby to zrobić, dobrze schłódź śmietanę o zawartości tłuszczu co najmniej 33%, miskę, w której będziesz ubijać i trzepaczkę miksera, zwykle wkładam to wszystko do zamrażarki na 15-20 minut. Wybierz głęboką miskę, aby nie rozpryskiwać się podczas ubijania. Śmietanę przelać do miski, dodać cukier puder, ubijać powoli. Ubijaj przez minutę.
  12. przygotowanie kremu na tort pavlova
  13. 7. Następnie zwiększ prędkość miksera i bij jeszcze przez około trzy minuty, aż mieszanina zgęstnieje i na śmietanie zaczną tworzyć się kółka z ubijaków miksera. Dodaj twarożek, mieszaj na wolnoobrotowym mikserze do uzyskania gładkości.
  14. krem z twarożkiem
  15. 8. Po upieczeniu pozostawić skórkę w piekarniku, aż całkowicie ostygnie. Następnie wyjmij ciasto, wypełnij puste przestrzenie śmietaną. Jak ozdobić ciasto Anna Pavlova? Oczywiście trzeba pięknie posmarować dżemem lub polać syropem i rozłożyć jagody. Możesz wybrać jagody, owoce, dżem według własnego gustu.
  16. 9. Moje notatki z przepisu - ciasto okazuje się bardzo smaczne, rozpływa się w ustach i szybko znika z lodówki. Najważniejsze w tym przepisie jest pieczenie odpowiednia beza z chrupiącą skórką i delikatnym, miękkim środkiem. Aby to zrobić, musisz wybrać odpowiedni czas i temperaturę do pieczenia bezy w piekarniku. Są pewne oznaki, na których możesz się skupić. Jeśli beza wydaje się zbyt mokra, to wcześnie wyłącz ogień, a jeśli na jej powierzchni pojawią się krople syropu, deser został wysuszony. Smacznego !
  17. krem na bezie tortu pavlova


Anna Pavlova klasyczny tort
Anna Pavlova klasyczny tort
Anna Pavlova klasyczny tort
Anna Pavlova klasyczny tort
Ciasto makowe z mascarpone
(1)
Nagie tiramisu sernik z mascarpone
(1)
Ciasto / torcik Malinowa Chmurka - najlepszy przepis
(1)
Tort - Ciasto z musem lustrzanym
(1)
Piętrowy tort Marzenie
(1)
Ciasto ucierane z owocami
(1)
Zdrowe ciasto snickers (keto) z serkiem mascarpone bez cukru oraz mąki
(4)
Tort z dynią
(1)