Dziś zachwycimy jedzących mięso i miłośników kebabu. Nie znam nikogo, kto nie chciałby grilla! Oczywiście, gotowane na grillu lub w ogniu, kebaby są bardziej aromatyczne, z dymem.
A jeśli nie ma sposobu, aby wyjść na zewnątrz lub ugotować mięso na stosie, możesz łatwo ugotować pyszne kebaby w piekarniku. Niewątpliwie ważne jest również to, jaki rodzaj marynaty jest używany do marynowania kebabów, a także z jakiego rodzaju mięsa jest przygotowywany. Bardzo lubię gotować żeberka wieprzowe na grillu i w piekarniku. Zwłaszcza jeśli masz szczęście znaleźć żeberka z dużą ilością tłuszczu i grubą warstwą mięsa.
Powinniśmy mówić osobno o marynacie, w której nie marynują mięsa, kefiru, wody sodowej, soku pomidorowego i soku z granatów i tak dalej. Sugeruję marynowanie żeberka wieprzowego w marynacie pomidorowej i sojowej i gotowanie w piekarniku.