Jeśli wolisz zrezygnować z osobno przygotowanego przystawki, proponujemy prosty przepis na łódki cukinii nadziewane mieszanką szynki i pomidorów zapiekanych pod warstwą sera. Smak jest tak bogaty, że nie wymaga żadnych dodatków, dzięki czemu danie można bezpiecznie uznać za samowystarczalne! Łączy warzywa i produkty mięsne oraz mnóstwo chipsów serowych. Maksymalne, jakie ta bogata i pełna mieszanka może uzupełnić, to aromatyczne warzywa lub plastry warzyw.
Nadziewane łódki cukinii w piekarniku są częstym daniem. Wypełnienie może być inne. W razie potrzeby szynkę można zastąpić boczkiem, kurczakiem, kiełbasą, kiełbasą itp. Ponadto wypełniacz można całkowicie przetworzyć na warzywa, wykluczając składniki mięsne i dodając do listy grzyby, paprykę, marchewkę itp. (w tym przypadku nie zapomnij najpierw usmażyć warzyw). A ci, którzy chcą, aby nadzienie było tak obfite i mięsne, jak to możliwe, mogą zobaczyć szczegółowy przepis na nadziewane cukinie z mięsem mielonym.