Najpiękniejsze i najzdrowsze kanapki na świecie! Awokado, wcześniej uważane za owoc zamorski, zdobywa coraz większą popularność na naszym rynku. Jest nie tylko smaczna, ale także bardzo zdrowa, zwłaszcza z tłuszczami nasyconymi. Dlatego często zastępują masło, jak w tym przepisie na tosty.
Tost z awokado jest dość podzielony: albo nie masz go dość, albo masz dość słuchania o tym. Mając mnóstwo przepisów na tosty z awokado - jedne proste, inne bardziej złożone - łatwo się zastanawiać, czy osiągnęliśmy szczyt awokado.
Ale zanim odpiszesz to zdumiewające Instagrama z otwartą twarzą, pamiętajmy, dlaczego przede wszystkim kochamy tosty z awokado. Puree z awokado posmarowane chrupiącym pieczywem pełnoziarnistym, wykończone oliwą z oliwek, płatkami czerwonej papryki i płatkową solą morską. Jest bogaty w zdrowe, nienasycone tłuszcze, bogaty w błonnik i to łatwe śniadanie lub przekąska.
Więc zapomnij o fantazyjnych spodniach zwieńczonych homarem, truflami i płatkami złota , takimi jak sztuka awokado, róże awokado i tosty z awokado batoniki czekoladowe. Potrzebujesz idealnego przepisu na tosty z awokado, który jest w 100% rozsądny.
Nie szukaj dalej. To najłatwiejszy - i ostatni - przepis na tosty z awokado, jaki kiedykolwiek będziesz musiał znać. Zapamiętaj przepis, a następnie użyj go jako punktu wyjścia do ulubionych riffów z tostami z awokado. Połóż na nim jajko, polej sałatką z tuńczyka lub ukoronuj puszystymi kiełkami lucerny, aby uzyskać zdrowy i sycący posiłek. Możesz też wymieszać dodatki - uwielbiamy japońskie furikake lub wszystko przyprawę do bajgli.
Zdrowe tosty z awokado są bardzo łatwe do wykonania i stanowią doskonały dodatek do każdego śniadania lub dowolnej przekąski!
Kanapki z awokado stał się moim nowym ulubionym śniadaniem / przekąską. Jest zdrowy, prosty i pyszny, a co najważniejsze, bardzo łatwy do wykonania i gotowy w mniej niż 5 minut. W rzeczywistości ten przepis jest tak prosty, że trudno go nazwać przepisem, ale musiałem się nim z wami podzielić, ponieważ jest dobry!
Reklama
Ten przepis dotyczy prostych tostów z awokado, ale możliwości są nieograniczone. Czasami lubimy gotować tost z awokado i posypać go pomidorami, bekonem, fasolą, jalapeno, szpinakiem, łososiem lub właściwie czymkolwiek innym!
Na początek po prostu upiecz chleb; Możesz użyć dowolnego rodzaju tostów lub krojonego chleba, ale ja lubię używać chrupiącego chleba lub tostów pełnoziarnistych. Następnie rozgnieć awokado w małej misce widelcem. Dodaj kolendrę, limonkę i sól + pieprz, a następnie rozprowadź mieszankę na podpieczonej kromce chleba. Posyp płatkami pieprzu i podawaj!
Jeśli jesz na śniadanie, nałóż na awokado jajko ugotowane w dowolny sposób. Nasz ulubiony to słoneczna strona do góry, ale dobrze sprawdza się również gotowana, jajecznica, a nawet gotowana na twardo.