Zamiast zwykłego dania w postaci gotowanego makaronu z klopsikami lub klopsikami przygotowujemy pyszne i oryginalne zapiekanki z tych samych produktów. Przepis łączy mięso i dodatki - składniki gotuje się w piekarniku pod cienką skórką z sera. Dla delikatności i lepszego łączenia / łączenia warstw stosuje się proste nadzienie z kwaśnej śmietany. Gotowa zapiekanka z makaronem z mielonym mięsem jest aromatyczna, obfita i bardzo smaczna! Świetny lunch dla całej rodziny!
Cały główny proces odbywa się na najwyższym ogniu pieca, szybko i bez skomplikowanych manipulacji - makaron gotuje się w standardowy sposób, mięso mielone jest osobno smażone, nasączane dressingiem pomidorowym. Następnie wszystkie składniki są łączone w jednym naczyniu i wysyłane do piekarnika. Rezultatem jest prosty preparat, wszechstronne danie na bazie makaronu granatowego, makaronu bolognese, lasagny.