Wspaniałe i lekkie ciasto biszkoptowe z rabarbarem

2020-02-23 Autor przepisu Worldrecipes.eu

Wspaniałe i lekkie ciasto biszkoptowe z rabarbarem
Wspaniałe ciasto prze filiżance herbaty lub kompotu ! Ciasto jest bardzo puszyste, lekkie, a kwaskowaty rabarbar smakuje w nim wyśmienicie. Mmm... wspaniały przepis !

Registered i zalogowani użytkownicy widzą mniej reklam.

Składniki

    • jajka: 5 
    • cukier: 1 szklanka  
    • olej: 12 łyżek  
    • mąki pszennej (najlepiej typ 405): 1 szklanka
    • mąki ziemniaczanej: 1 szklanka
    • proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    • sól:  szczypta 
    • rabarbar: 6 niewielkich łodyg

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Na początku rabarbar obracamy i kroimy. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni.
  2. 2. Jajka ubijamy z cukrem i szczyptą soli do białości. Dolewamy olej i ubijamy jeszcze chwilę.
  3. Reklama
  4. 3. Następnie dodajemy stopniowo przesiane oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia i mieszamy łopatką.
  5. 4. Ciasto przelewamy do formy o wymiarach 21x28 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto rozkładamy rabarbar i stawimy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 30 minut. Smacznego !
Wspaniałe i lekkie ciasto biszkoptowe z rabarbarem
Wspaniałe i lekkie ciasto biszkoptowe z rabarbarem
Tiramisu na biszkopcie
(1)
Ciasto marchewkowe z orzechami i skórką z cytryny
(1)
Greckie Ciasto z Figami i Jogurtowym Kremem
(1)
Silken tofu sernik (cheesecake) z mango
(3)
Sernik na spodzie brownie, z owocami leśnymi na winie
(1)
Eksperymentalne ciasto drożdżowe z truskawkami
(1)
Wegańskie i bezglutenowe ciasto marchewkowe
(1)
Kinder Country - ciasto na zimno
(2)
Przepis na ciasto serowe w piekarniku
(1)
Najlepszy placek na maślance z owocami
(3)