Wegetariański pilaw bulgur

2020-06-23 Autor przepisu Worldrecipes.pl

Wegetariański pilaw bulgur

Składniki

    • bulgur „National”: 200 gram
    • marchewka: 1 szt
    • cebula: 1 szt
    • czerwona papryka: 1 szt
    • czosnek: 3 ząbki
    • kukurydza w puszce: 100 gramów
    • zielony groszek mrożony: 100 gramów
    • kminek: 1 szczypta
    • olej z oliwek: 3 stołowe łyżki 
    • sól: 1 szczypta
    • zmielony czarny pieprz: 1 szczypta

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Wlej olej z oliwek do garnka lub patelni z grubym dnem, ciepłym. Drobno posiekaj cebulę i czosnek i lekko usmaż.
  2. smażymy cebulę i czosnek na oleju z oliwek
  3. 2. Dodaj niepocięte marchewki do małych kostek.
  4. dodajemy marchewki
  5. 3. Po 3 minutach dodaj paprykę, również pokrojoną w kostkę. Kontynuuj smażenie warzyw, ciągle mieszając.
  6. dodajemy paprykę
  7. 4. Wlać kukurydzę w puszce, po odsączeniu z niej soku.
  8. dodajemy kukurydzę
  9. 5. Rozmrozić groszek, dodać do innych warzyw.
  10. dodajemy groszek
  11. 6. Dobrze wymieszaj.
  12. dobrze mieszamy całość
  13. 7. Wlej Bulgur TM „National” i równomiernie rozprowadź na powierzchni.
  14. dodajemy bulgur
  15. 8. Wlać dwie szklanki wody, doprawić solą i pieprzem, zmniejszyć ogień i gotować przez 15-20 minut pod pokrywką. W razie potrzeby możesz dodać swoje ulubione przyprawy. Dodałam kminek i kolendrę.
  16. wlewamy wodę i dodajemy przyprawy
  17. 9. Pilaw jest przygotowany. Smacznego !
Fusilli z pomidorami suszonymi
(1)
Bakłażan po koreańsku
(1)
Sałatka z kozim serem, burakiem i pomarańczą
(1)