Wątroba wołowa wschodnia

2020-06-08 Autor przepisu Worldrecipes.pl

Wątroba wołowa wschodnia
Korzyści z wątroby dla organizmu są dobrze znane i jest to doskonałe źródło żelaza. Oczywiście wszyscy próbujemy w pewnym stopniu monitorować naszą dietę,

jedz zdrową żywność, więc potrawy z wątroby są dość powszechne w dietach wielu rodzin. To prawda, że ​​pomimo wszystkich jego zalet, stosowanie jakiejkolwiek wątroby w dużych ilościach i często nie jest zalecane dla osób przyjmujących leki rozrzedzające krew. Ale raz w tygodniu nawet oni mogą zafundować sobie danie z wątroby. Wybór potraw z wątroby jest ogromny.

Możesz gotować kurczaka i wątróbkę wołową lub cielęcą zgodnie z tym przepisem. Osobiście rzadko gotuję wątróbkę wieprzową, dla mnie jest trochę niegodziwa, więc nie poleciłbym jej użycia w tym przepisie.

Oferuję dziś orientalny przepis na wątrobę wołową. To danie jest łatwe do przygotowania, okazuje się, że piec jest dość delikatny, soczysty z nutą orientalnego smaku. Wątroba przygotowana przy użyciu tego przepisu nigdy nie będzie sztywna. Gotowanie.

Składniki

    • wątróbka wołowa: 500 gram
    • cebula: 1 szt
    • pasta pomidorowa: 1 łyżka
    • sos sojowy: 2 łyżki stołowe
    • papryka w proszku: 2 szczypta
    • skrobia ziemniaczana: 1,5 łyżki
    • sól i pieprz: do smaku
    • olej roślinny: 2 łyżki

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Wytrzyj wątrobę wołową lub cielęcą ręcznikiem papierowym, oczyść wątrobę, pokrój wątrobę na małe podłużne plastry.
  2. pokrojona wątroba
  3. 2. Dodaj całą skrobię ziemniaczaną do posiekanej wątroby.
  4. dodajemy skrobie ziemniaczana do wątroby
  5. 3. Teraz dodaj przyprawy. Do tego dania lepiej jest dodać sól, pieprz i słodką suszoną paprykę.
  6. dodajemy przyprawy
  7. 4. Dobrze mieszamy skrobię i przyprawy z kawałkami wątroby naszymi rękami, tak jakbyśmy mieli w nich wszystkie rolki.
  8. całość mieszamy rękami
  9. 5. Na patelni rozgrzej bezwonny olej roślinny i smaż plastry wątroby przez 5-7 minut w oleju na dużym ogniu. Podczas smażenia zamieszaj wątrobę. Kawałki powinny być pokryte złotym brązem.
  10. smażymy wątróbkę
  11. 6. Obierz cebulę, pokrój ją piórami. Dodaj cebulę do wątroby na patelni i kontynuuj smażenie cebuli i wątroby przez 3-4 minuty.
  12. dodajemy pokrojona cebulę
  13. 7. Przygotowując wątrobę, przygotuj nadzienie, w tym celu mieszamy sos sojowy i koncentrat pomidorowy w misce.
  14. przygotowujemy nadzienie
  15. 8. Wlać mieszaninę sosu sojowego z pastą pomidorową do patelni do wątroby z cebulą i gotować na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.
  16. wlewamy mieszaninę sosu sojowego z pastą pomidorową
  17. 9. Na wschodzie serwujemy wątróbkę wołową gotowaną na gorąco z tłuczonymi ziemniakami. Właśnie gotowane ziemniaki lub ryż. Danie, jestem pewien, że wszystkim się spodoba, bez wyjątku.
  18. wątroba wołowa wschodnia
Gulasz z szynki z papryką
(1)
Klasyczny cheeseburger
(1)
Pulpety w sosie śmietanowo-serowym
(1)
Zupa Ramen - z wołowiną i pszennym makaronem
(1)
Kotlety z wołowiny
(1)
Krucheniki z farszem
(1)