Korzyści z wątroby dla organizmu są dobrze znane i jest to doskonałe źródło żelaza. Oczywiście wszyscy próbujemy w pewnym stopniu monitorować naszą dietę,
jedz zdrową żywność, więc potrawy z wątroby są dość powszechne w dietach wielu rodzin. To prawda, że pomimo wszystkich jego zalet, stosowanie jakiejkolwiek wątroby w dużych ilościach i często nie jest zalecane dla osób przyjmujących leki rozrzedzające krew. Ale raz w tygodniu nawet oni mogą zafundować sobie danie z wątroby. Wybór potraw z wątroby jest ogromny.
Możesz gotować kurczaka i wątróbkę wołową lub cielęcą zgodnie z tym przepisem. Osobiście rzadko gotuję wątróbkę wieprzową, dla mnie jest trochę niegodziwa, więc nie poleciłbym jej użycia w tym przepisie.
Oferuję dziś orientalny przepis na wątrobę wołową. To danie jest łatwe do przygotowania, okazuje się, że piec jest dość delikatny, soczysty z nutą orientalnego smaku. Wątroba przygotowana przy użyciu tego przepisu nigdy nie będzie sztywna. Gotowanie.