Twarogowy tort-ciasto z ciasteczek i z malinowej galaretki bez pieczenia

2020-05-05 Autor przepisu Worldrecipes.eu

Twarogowy tort-ciasto z ciasteczek i z malinowej galaretki bez pieczenia
Jeżeli wy próbowaliście kiedyś ciasta z twarogowym sufletem, ciastkami, startymi orzechami i malinami, musiałeś być z niego zadowolony i wiesz, że nie trzeba go upiec? Niesamowicie delikatny suflet z twarogu i kwaśnej śmietany dobrze komponuje się z ciasteczkami i galaretką syropową ze świeżymi malinami. Najprawdopodobniej twaróg z ciastkami bez pieczenia jest jedynym zdrowym i pożądanym śniadaniem dla dziecka, ponieważ wszystkie jego składniki są smaczne i niezwykle zdrowe. I bez wątpienia trudno jest zmusić dzieci do zjedzenia wszystkich tych składników indywidualnie w ich zwykłej formie. Oczywiście takie ciasto z twarogiem, malinami, orzechami i żelatyną gotować na ferie zimowe. Czy potrafisz sobie wyobrazić, jak miło jest odwiedzić Boże Narodzenie z takim deserem? I jak cudownie takie ciasto będzie wyglądać na stole noworocznym.

Registered i zalogowani użytkownicy widzą mniej reklam.

Składniki

    Dla podstaw:
    • ciasteczka: 250 gram
    • orzechy włoskie (jądro): 1/3 szklanki
    • masło: 100 gram
    Suflet twarogowy:
    • śmietana: 500 ml
    • twarożek: 500 gram
    • cukier puder: 130 gram 
    • woda (śmietana lub mleko): 100 gram
    • żelatyna instant: 2 stołowe łyżki / 20 gram
    • cukier wanilinowy: 10 gram / 1 opakowanie
    Galaretka:
    • świeże lub mrożone maliny: 400 gram
    • żelatyna: 1 stołowa łyżka / 10 gram
    • woda - 100 ml
    • syrop truskawkowy (opcjonalnie): 150 ml

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Przygotowujemy składniki na tort-ciasto z twarogu.
  2. przygotowane składniki na tort-ciasto twarożkowe
  3. 2. Najpierw musisz zrobić podstawę ciasta z kremem twarogowym. Chociaż tego deseru nie trzeba upiec, przygotowanie zajmuje jeszcze 3 godziny. Nie słuchaj, jeśli ktoś powie ci, że takie ciasto jest przygotowywane przez długi czas. Sprawdzone - 3 godziny wraz z czasem na zamrożenie.
  4. Reklama
  5. 3. Najpierw musisz zmielić orzechy i ciastka na okruchy. Bierzemy absolutnie wszystkie ciasteczka, ale dokładnie 250 gramów. Jeśli zagęścisz bazę, przerwie to smak twarogowej śmietany i świeżych malin. W tym przepisie zastosowano ciasteczka z pieczonego mleka i nieprażone orzechy włoskie. Nawiasem mówiąc, wspaniały zestaw składników do szczegółowej receptury ciasta biszkoptowego z kremem.
  6. mielimy orzechy i ciasteczka
  7. 4. W jednej dużej misce połącz ciasteczka, orzechy włoskie i zmiękczone masło. Wszystko miksuj bardzo dokładnie i intensywnie.
  8. 5. Wskazówka: Jeśli spodziewasz się szybkiego utwardzenia z ciasta, użyj miękkiego masła, a nie ghee. Aby to zrobić, wyjmij produkt na kilka godzin przed gotowaniem z lodówki. Możesz wyciąć kawałek odpowiedniej wielkości, przenieść go do miski i położyć na baterii, kominku, ciepłej podkładce grzewczej lub w kuchence mikrofalowej.
  9. połączamy mielone orzechy i ciasteczka z masłem
  10. 6. Powinieneś dostać taką miękisz pod koniec mieszania. Wygląda na luźną i trochę mokrą, ale to w porządku. Spróbuj zmiażdżyć niewielką ilość rąk. Powinien być idealnie wyrzeźbiony.
  11. przygotowana mieszanka na podstawę
  12. 7. Przygotuj zdejmowaną formę, pamiętaj - jej średnica wynosi 26 centymetrów. Zwróć również uwagę na nierówne powierzchnie, jeśli takie istnieją, a następnie wraz z pergaminem ułóż plastikową folię, aby galaretka nie wypłynęła. Najpierw połóż pergamin na dnie i uszczypnij go samym kształtem, jak w przepisie na ciasto biszkoptowe ze skondensowanym mlekiem i orzechami. Podobnie musisz wyłożyć pergamin na krawędziach formularza. Trzymaj także papier do pieczenia. Idealnie krawędzie pergaminu z boków i dołu powinny pozostawać poniżej samego kształtu. Odetnij wszystkie niepotrzebne nożyczkami.
  13. 8. Wskazówka: Staraj się bardzo równomiernie owinąć formularz do przygotowania twarogu z ciasteczkami i malinami. Jeśli papier leży w fałdach, wówczas sam twaróg z ciastkami bez pieczenia, a raczej jego boki, będą tymi samymi fałdami.
  14. przygotujemy formę do pieczenie
  15. 9. Na dole przygotowanej formy, gęstą i równą warstwą, ubij podstawę ciasta ciasteczkami, orzechami i masłem za pomocą łyżki. Wysyłamy powstałe ciasto do zamrożenia na 1 godzinę.
  16. zamrażamy podstawę z mielonych orzechów, ciasteczek i masła
  17. 10. W międzyczasie przystąpiliśmy do przygotowania sufletu twarogowego na białą bazę ciasta. Przenieś twarożek do miski i aby był bardziej „wodny”, dodaj połowę lukru i cukru waniliowego. Mieszaj i pozostaw na około pięć minut. Weź blender ręczny i ubij go twarogiem. Następnie masa twarogowa stanie się bardziej kremowa, jak widać na zdjęciu
  18. 11. Wskazówka: Do przepisu potrzebujesz tłustego twarogu. A jeśli z jakiegoś powodu trudno ci ubić go za pomocą blendera, możesz dodać łyżkę kwaśnej śmietany, oddzielając ją od głównej części przygotowanej na przepis.
  19. robimy suflet tworogowy
  20. 12. Upewnij się, że kwaśna śmietana nie powinna być zimna - temperatura pokojowa. Zostało to już tutaj opisane w przepisie na ciasto z kwaśną śmietaną. Najpierw połącz śmietanę z pozostałą połową cukru pudru. W 100 mililitrach gorącej wody (mleko lub śmietana) rozcieńczyć żelatynę (jak w składnikach - 20 g). Ochłodzić żelatynę do temperatury pokojowej, nie czekając, aż zacznie się zestalać. Następnie weź mikser, zanurz w śmietanie, włącz średnią prędkość i wlej żelatynę w cienkim strumieniu.
  21. rozcieńczyć żelatynę
  22. 13. Gdy śmietana z żelatyną stanie się jednorodna, natychmiast przenieś mikser do twarogu. Wlej galaretkę kwaśną do twarogu cienkim strumieniem, a także, przy średniej prędkości miksera, wymieszaj masę twarogową do ciasta z ciastkami bez pieczenia ze świeżymi malinami.
  23. 14. Powinieneś dostać coś takiego jak krem ​​konsystentny, ale biały kolory.
  24. wlewamy galaretkę
  25. 15. Masę twarogową wlewamy bezpośrednio na bazę z ciastek na ciasto, wyrównujemy łyżką i wysyłamy do lodówki w celu zestalenia, ponieważ ten deser jest przygotowywany bez pieczenia. Podajemy czas dokładnie 1,5 godziny. W tym czasie podstawa twarogu powinna ostygnąć.
  26. masę twarogową wlewamy na bazę ma ciasto z ciastek
  27. 16. Na zamrożonej podstawie rozprowadzamy albo bezpośrednio zamrożone maliny, albo tylko te zrywane (nie powinny wpuszczać soku). Rozmrożone maliny stracą swój kształt i nie nadadzą wyglądu, którego potrzebujemy.
  28. na zamrożonej podstawie układamy zamrożone maliny
  29. 17. W 100 mililitrach gorącej wody rozpuść łyżkę żelatyny. Mikrofalowy syrop truskawkowy do około 60 stopni. Syrop takiego dżemu nadaje się do dalszego czytania jego przepisu. Połącz żelatynę i gorący syrop truskawkowy. Powinieneś dostać około 250 ml galaretki truskawkowej. Ochłodzić do temperatury pokojowej.
  30. 18. Uwaga: Do ciasta można użyć specjalnej galaretki. Tam okazuje się to samo pod względem głośności. Ale zwykle jest bez smaku. Jest również mieszany z sokiem lub syropem
  31. rozpuszczamy żelatynę
  32. 19. Wlej ochłodzoną galaretkę z truskawek do formy z twarogiem z ciastkami i orzechami - bezpośrednio na zamrożone maliny, pamiętamy przepis bez pieczenia. Szybko włóż ciasto do lodówki, aby zestalić się.
  33. wlewamy galaretkę na maliny
  34. 20. Zajmie to od 20 do 30 minut.
  35. 21. Dokładnie za 3 godziny otrzymasz takie pyszne ciasto twarogowe z herbatnikami bez pieczenia z malinami, orzechami i kwaśną śmietaną. Warto spróbować! Dzieci mylą podstawę ciastek z chałwą iz przyjemnością jedzą wszystkie inne zdrowe składniki. Smacznego !
  36. zamrożony tort twarogowy z ciasteczek i galaretki malinowej
  37. 22. Rada: Więcej przepisów na ciasta znajdziecie: Ciasta.
Tort tęczowy z mascarpone
(1)
Ciasto na Halloween - Autumn Jazz
(1)
Ciasto makowe z mascarpone
(1)
Miodownik jesienny z gotowaną masą twarogową
(1)
Ciasto - torcik budyniowy z bitą śmietaną i galaretką z truskawkami
(2)
Malinowa chmurka na biszkopcie
(2)
Ciasto bez pieczenia z mlekiem skondensowanym
(1)