Składniki na Ciasto Biszkoptowe
1/2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
szczypta soli
2 szklanki mąki pszennej
30 g budyniu waniliowego w proszku, bez cukru
1 duża łyżeczka proszku do pieczenia
110 ml oleju słonecznikowego
+ odrobina oleju i bułka tartaSkładniki do nasączenia
3/4 szklanki przegotowanej, wystudzonej wodySkładniki na Krem Budyniowy
300 ml śmietanki 30%
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
szczypta soli
4 żółtka z dużych jajek
40 g budyniu waniliowego, bez cukru
3 duże łyżki mąki pszennejSkładniki na Bitą Śmietanę i Truskawki w Galaretce
2 łyżki śmietany 18%
1/2 szklanki cukru pudru
1/2 opakowania cukru waniliowego
2 łyżeczki żelatyny spożywczej (w chłodne dni / zimą można dodać 1 łyżeczkę)
1 śmietanfix
1 galaretka krystaliczna o smaku truskawkowym (użyłam takiej na 500 ml wody, czyli 2 szklanki, przy czym dodałam 1,5 szklanki wody)
małe truskawki - świeże / mrożone bez rozmrażania
(2)