1. Aby szynka domowej roboty zachowała swój kształt, nie rozpadała się na kawałki, półprodukt miesza się z żelatyną, a następnie dokładnie zagęszcza, schładza, a dopiero potem kroi na plasterki.
2. Smaczna, naturalna i doprawiona ulubionymi przyprawami szynka bez zanieczyszczeń jest dobrą przystawką na talerz mięsny na święta i codzienne kanapki.
3. Aby ugotować szynkę w rękawie, chwyć żywność z listy.
4. Dodaj mieloną wieprzowinę do mielonego mięsa.
5. Następnie - posiekane mięso z kurczaka w ten sam sposób. Bez skóry i warstw tłuszczowych.
6. Doprawić ostrą papryką, posiekanym czosnkiem, solą. Wymieszaj wszystkie warstwy od góry do dołu.
7. Rzuć granulki żelatyny, ponownie przeszkadzają.
8. Przesuwamy masę mięsa do rękawa - nie zapomnij zawiązać dziury.
9. Do formowania umieszczamy przedmiot w okrągłej puszce. Dokładnie taranujemy mięso, dla wzmocnienia pikantnego aromatu pozostawiamy ziarna kolendry, liście laurowe.
10. Zamknij rękaw - szczelnie dokręć węzłem lub taśmą. Wysyłamy szynkę w rękawie do nagrzanego piekarnika na 1 godzinę, pieczemy w temperaturze 180 stopni.
11. Schładzamy, bez wyjmowania z pojemnika, wkładamy go na noc do lodówki.
12. Po usunięciu opakowania kroimy szynkę na plasterki, opcjonalnie zbieramy kanapki. Smacznego !