Idealne dania, które zajmuje mało czasu na przygotowanie, a gości już prędko będą. Spędzicie w kuchni tylko około 20 minut, a wynik będzie fantastyczny i spodoba się dla każdego !
Składniki
polędwiczka wieprzowa
miód: 2 łyżeczki
suszony tymianek: 2 łyżki
czarny pieprz świeżo zmielony: 1 łyżka
czosnek: 3 ząbki
sól
olej słonecznikowy: ~ 3 łyżek
smalec: 1 łyżeczka
cebule: 2 średniej wielkości
Wykonanie przepisu
1. Na początku myjemy polędwice i robimy nacięcie wzdłuż, a zatem kroimy na kawałki. Następnie posypujemy solą, łyżką czarnego pieprzu i 2 łyżeczkami tymianku.
2. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki.
3. Następnie do miski kładziemy polędwicę, czosnek, 2 łyżeczki miodu, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju i łyżeczkę smalcu.
4. Polędwicę smażymy na dużym ogniu około 3 minuty z każdej strony - żeby zarumieniła.
5. Następnie zmniejszamy ogień.
6. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, dodajemy do mięsa.
7. Czekamy jeszcze 15 min - mieszamy od czasu do czasu. Wybieramy i podajemy. Smacznego!