Szybkie ciasto "Zebra" bez pieczenia

2020-07-31 Autor przepisu Worldrecipes.pl

Szybkie ciasto "Zebra" bez pieczenia
Prosty i szybki przepis na domowe ciasto śmietanowego bez pieczenia! Ciasto jest przygotowywane bardzo szybko i nie zajmie Ci dużo czasu. W końcu nie musisz niczego piec i rozwalkowywać, aby to przygotować! Ciasto okazuje się bardzo piękne w przekroju, można też nadać mu wygląd pręgowanego zebra na zewnątrz. Ciasto przedaji w sobie warstwa wanilii i czekolady. Okazuje się delikatny o bogatym smaku waniliowo-czekoladowym, a jednocześnie umiarkowanie słodki. Po prostu topnieje w ustach!

Składniki

    • kruche ciasteczka czekoladowe: 180 gram
    • masło: 70 gram
    • mleko: 15 gram
    • krem 30-35%: 200 gram
    • kwaśna śmietana 20%: 400 gram
    • skondensowane mleko: 300 gram
    • mleka: 100 gram
    • proszek kakaowy: 30 gram
    • cukier waniliowy: 15 gram
    • żelatyna: 20 gram

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Zmiel ciastka na okruchy. Wlać stopione masło do pokruszonych okruchów. Wszystko dokładnie wymieszaj. Dodaj do masy 1 stołowa łyżka mleka. Dokładnie wymieszać.
  2. mielimy ciastka na okruchy dodajemy masło i mleko
  3. 2. Wlewamy okruchy do odłączalnej formy.
  4. 3. Równomiernie wypoziomowany. Ubij szklankę. To będzie nasza podstawa.
  5. przygotowujemy podstawę ciasta
  6. 4. Formę przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki, gdy budzimy się, aby przygotować krem.
  7. przykrywamy folią
  8. 5. Najpierw przygotuj żelatynę. Wlać żelatynę z mlekiem. Wymieszać. I usuń na bok, aby puchł.
  9. przygotowujemy żelatynę
  10. 6. Wlać skondensowane mleko do śmietany i wymieszać.
  11. wlewamy skondensowane mleko do śmietany
  12. 7. Ubij śmietanę. Nie musisz bić śmietany, dopóki szczyty nie będą musiały być przewiewne.
  13. ubijamy śmietanę
  14. 8. Spęczniona żelatyna musi zostać rozpuszczona.
  15. rozpuszczona żelatyna
  16. 9. Ostrożnie wprowadź przygotowaną żelatynę do śmietany, ciągle mieszając.
  17. dodajemy żelatynę do śmietany
  18. 10. Następnie dodaj bitą śmietanę z żelatyną. Dodaj trochę i ciągle miksuj.
  19. dodajemy ubitą śmietanę z żelatyną
  20. 11. Podziel krem ​​na dwie równe części i wlej do różnych filiżanek.
  21. 12. Dodaj cukier waniliowy do pierwszej filiżanki i dobrze wymieszaj, aby cukier waniliowy rozpuścił się.
  22. dodajemy cukier waniliowy
  23. 13. W drugiej misce dodaj kakao i dobrze wymieszaj, aż będzie gładkie.
  24. dodajemy kakao
  25. 14. Następnie tworzymy ciasto.
  26. 15. Na środku ciasta rozprowadzamy 4 łyżki kremu czekoladowego.
  27. 16. Następnie naprzemiennie.
  28. 17. Dodaj kolejno 4 łyżki białego kremu waniliowego, a następnie 4 łyżki kremu czekoladowego, aż krem ​​się skończy.
  29. tworzymy ciasto
  30. 18. Dekoruję górę ciasta wzorem kwiatowym.
  31. dekorujemy górę ciasta
  32. 19. Po prostu rysuję drewniany szpikulec na szczycie 16 niezgłębionych linii do środka. Za każdym razem, gdy wycieram szaszłyk serwetką.
  33. dekorujemy górę ciasta
  34. 20. Ciasto pokrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki, aż zestali się na około 4 godziny.
  35. przykrywamy folią ciasto
  36. 21. Smacznego!!
  37. szybkie ciasto zebra


Joanna

Helpful
(0)
kwasna smietana nie ubije sie,cos tu nie tak jest z przepisem
Reply

Answering to comment

Babka tulipan
(1)
Ciasto - Bezglutenowa krajanka malinowa
(1)
Sernik cytrynowy na mocno kakaowym spodzie
(1)
Malinowa tarta na migdałowym spodzie
(1)
Blok czekoladowy wypasiony fit
(1)
Ciasto Mleczna kanapka
(1)
Ciasto marchewkowe z kremem śmietankowym
(1)