Niespodzianka dla tych kto lubi tuńczyka - sałata z tuńczykiem z orzechami włoskimi oraz z kremem balsamico z dodatkiem białych trufli. Umm.. spróbujcie !
Składniki
filet z tuńczyka
pół łyżeczki ziół prowansalskich
sól
czerwona papryka: połowę
miks sałat: dwie garście
krem balsamico z dodatkiem białych trufli: kilka kropel
orzechy włoskie starte na tarce o małych oczkach: 2
olej: łyżka
Wykonanie przepisu
1. Na początku myjemy i osuszamy tuńczyka, dalej nacieramy solą i ziołami prowansalskimi.
2. Następnie na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, smażymy około 3 minut z każdej strony.
3. Na talerzu układamy dwie garście mixu sałat i pokrojoną w kostkę połówkę papryki.
4. Tuńczyka kroimy w kostkę i układamy na sałacie.
5. Posypujemy całość startym orzechem włoskim.
6. Na zakończenie, przed podaniem polewamy kilkoma kroplami kremu balsamico z dodatkiem białych trufli. Smacznego!