Sałatka jest łatwa w przygotowaniu, błyskawiczna i przy tym bardzo smaczna.
Składniki
płaty śledziowe: 8-10 w zalewie korzennej lub w oleju
mieszanka Meksykańska: 1 słoiczek
ziemniaki: 3 średnie ugotowane w łupinkach
cebula: 1 mała
majonez: 3 kopiaste łyżki
sól
pieprz
ostra musztarda: 1 łyżeczka - nieobowiązkowo
siekany szczypiorek
pietruszka: natka
Wykonanie przepisu
1. Na początku śledzie odsączamy z zalewy, kroimy w dzwonka.
2. Następnie mieszankę przecedzamy na sicie i mieszamy ze śledziami.
3. Dalej cebulkę siekamy drobno, jeżeli razem ze śledziami była cebula - posiekamy ją drobno i dorzucamy zamiast tej świeżej.
4. Ziemniaki kroimy w kostkę.
5. Na zakończenie wszystko dodajemy do śledzi, wszystko razem oprószamy przyprawami, mieszamy z majonezem połączonym z musztardą (nieobowiązkowo), posypujemy zieleniną. Schładzamy w lodówce. Smacznego !