Wspaniała, bardzo świeża i pachnąca sałatka z delikatną cielęciną i moim ulubionym sosem Balsamico. Idealne na romantyczną kolację!
Składniki
sałata, liście sałata iceberg: 100 gram
rukola: 100 gram
wiśniowe pomidory (3 gałązki): 20 szt
cielęcina: 250 gramów
pieczarki: 150 gramów
miód: 1 łyżeczka.
sos (Balsamico): 5 stołowe łyżki
oliwa z oliwek: 5 stołowe łyżki
wino wytrawne czerwone: 2 stołowe łyżki
Wykonanie przepisu
1. Rukolę opłucz pod zimną wodą, wysusz i posiekaj niezbyt drobno.
2. Siekamy sałaty iceberg.
3. Kroimy pomidory wiśniowe na pół.
4. Dodać grzyby do suchej gorącej patelni, poczekać, aż pozwolą sokowi, dodać mięso, odrobinę oliwy z oliwek, smażyć na dużym ogniu, dodać łyżkę sosu balsamico, dwie łyżki wytrawnego wina i dusić na małym ogniu pod pokrywką, aż ugotuje się.
5. Gdy mięso jest duszone, przygotuj sos: wymieszaj oliwa z oliwek, Sos balsamiczny i płynny miód, dokładnie wymieszać.
6. Pozostało nam tylko wymieszać wszystkie składniki, dodać trochę soli i dodać sos, dobrze wymieszać, a nasza sałatka jest gotowa!
7. Częstujecie się, to naprawdę BARDZO SMACZNE !!!
Answering to comment