Sałatka z tuńczykiem, kapustą pekińską, awokado, pomidorkami koktajlowymi i mozzarellą

2020-08-03 Autor przepisu Worldrecipes.pl

Sałatka z tuńczykiem, kapustą pekińską, awokado, pomidorkami koktajlowymi i mozzarellą
Pyszne, soczyste, bardzo zdrowe i mega witaminowe! Połączenie kapusty pekińskiej z tuńczykiem w puszce jest zawsze bardzo udane i smaczne. Dodaj awokado i pomidory koktajlowe, aby uzyskać zdrowe i żywe danie!

Składniki

    • kapusta pekińska: 200 gram
    • pomidory koktajlowe: 150 gram
    • mozzarella: 80 gram
    • awokado: 1 szt.
    • szalotka: 0,5 szt
    • tuńczyk w puszce: 100 gram
    • zieloni: do smaku

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Przygotuj wszystkie składniki potrzebne do przygotowania sałatki. Z ziół, które wziąłem koperkiem, możesz również użyć pietruszki i zielonej młodej cebuli. Obierz awokado i szalotkę. Z mozzarelli odcedź solankę, usuń zewnętrzne twarde liście z kapusty. Opłucz wszystkie warzywa i zioła pod bieżącą, czystą wodą.
  2. składniki na sałatkę z tuńczykiem, kapustą pekińską, awokado, pomidorkami koktajlowymi i mozzarellą
  3. 2. Pokrój kapustę pekińską w cienkie paski. Do sałatek nadają się nie tylko cienkie młode prześcieradła, ale także te, które są grubsze.
  4. pokrojona kapusta pekińska
  5. 3. Kulkę sera mozzarella pokroić w drobną kostkę, cebulę pokroić w cienkie półpierścienie lub krążki, wszystko wyślij do kapusty.
  6. ser mozzarella pokrojony w kostkę
  7. 4. Pomidory osuszyć papierowymi serwetkami, przeciąć połowę mini pomidorów na pół, resztę zostawić w całości, aby sałatka wyglądała piękniej i apetycznie. Dodaj pomidory do salaterki.
  8. układamy pomidorki
  9. 5. Awokado pokrój w drobną kostkę, miąższ rozgnieć widelcem na małe kawałki. Dodaj awokado do wszystkich składników.
  10. awokado pokrojona w kostkę
  11. 6. Tuńczyka z puszki rozgnieć widelcem na kawałki i dodaj do sałatki. Miałem tuńczyka w oleju, więc sałatki nie przyprawiłam. Jeśli używasz konserw w swoim własnym soku, dopraw przygotowaną sałatkę niewielką ilością warzyw lub oliwy z oliwek.
  12. rozgnieciony tuńczyk z puszki
  13. 7. Ostatnie poprawki pozostają. Drobno posiekaj warzywa i dodaj do salaterki. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  14. drobno posiekane warzywa z przyprawami
  15. 8. Dobrze wymieszaj sałatkę przed podaniem. Spróbuj ponownie z solą, w razie potrzeby dodaj sól. Możesz podać to do stołu!
  16. 9. Sałatki z tuńczyka w puszkach są pyszne i zdrowe. Mięso tej ryby zawiera dużą ilość białka, kwasów tłuszczowych, minerałów i witamin.
  17. 10. Przygotowaną sałatkę można chwilę schłodzić w lodówce przed podaniem.
  18. 11. Doskonały do ​​sałatek, jako dodatek, świeżo wyciskany sok z cytryny.
  19. 12. Ta sałatka może zastąpić pełny obiad, jeśli przestrzegasz diety lub prawidłowego odżywiania. Dzięki tuńczykowi, serowi i awokado sałatka jest zdrowa i niesamowicie sycąca. Smacznego!
Sałatka z tuńczykiem, kapustą pekińską, awokado, pomidorkami koktajlowymi i mozzarellą
Sałatka z tuńczykiem, kapustą pekińską, awokado, pomidorkami koktajlowymi i mozzarellą
Sałatka z tuńczykiem, kapustą pekińską, awokado, pomidorkami koktajlowymi i mozzarellą
Sałatka z tuńczykiem, kapustą pekińską, awokado, pomidorkami koktajlowymi i mozzarellą
Sos z tuńczyka z puszki
(1)
Tatar z tuńczyka z awokado i ikrą łososia
(1)
Sałatka z tuńczykiem i orzechami włoskimi
(1)
Makaron z tuńczykiem w sosie śmietanowym
(1)
Penne w sosie serowym zapiekane z brokułem i tuńczykiem
(1)