Nie zawsze i nie wszyscy mają okazję wyjść na wieś i ugotować grilla na ognisku lub na grillu. Niektórzy mieszkańcy miast w ogóle nie mają takiej możliwości.
Właśnie takim miłośnikom kebaba proponuję dziś przepis na pyszny kebab wieprzowy na patelni. Nie jest tajemnicą, że sukces każdego grilla leży w marynacie i jako mięso używane do tego grilla. Uważam, że nie trzeba być chciwym i najlepiej gotować kebaby z szyi. Za pieniądze może być droższe niż polędwica, ale smak takiego grilla nie przypomina grilla z polędwicy lub po prostu miąższu wieprzowego.
Teraz, jeśli chodzi o marynatę, nie wymyślę dzisiaj koła, użyję mojego ulubionego przepisu na marynatę z grilla wieprzowego - z pomidorami i octem, i oczywiście dużo cebuli, to jest święte! Teraz, gdy odkryliśmy zawiłości gotowania grilla na patelni, możemy zacząć przygotowywać go bezpośrednio.