1. Na początku cukier zalewamy wodą i na małym ogniu grzejemy, do póki cukier roztopie się i temperatura płynu dosięgnie około 115 stopni.
2. Wtedy żelatynę zalewamy sokiem i zostawiamy trochę postać, do póki żelatyna opuchnie się.
Reklama
3. Trzemy skórka z limonki.
4. Żelatyna, starta skórka z limonki kładziemy do miseczki, miksujemy wielką prędkością, powolnie zalewami gorący syrup cykrowy. Ubijamy, do póki masa ostygnie i będzie kruche. Jeżeli chce się, teraz możecie dodać kropli farby tej i innej.
5. Wtedy list papiera dla pieczenia posypujemy skrobią, wykładamy masę i posypujemy wierzch.
6. Możecie ostrożnie z całą listem to pieczenia przyłożyć do niewielkiej formy do pieczenia. Zostawiamy zastygnąć na około jedną godzinę zimniej.
7. Następnie kroimy na dowolnego rozmiaru kawałeczki.
8. Posypujemy skrobią, żeby kawałeczki nie kleili się jedne z drugiem. Pozostałość skrobi możecie potrząsnąć w ramce. Smacznego!