W domu gotujemy naleśniki z cukinią i marchewką przez pół godziny. Najpierw trzy składniki na tarce, a następnie wymieszaj je z przyprawami i ziołami i usmaż na patelni.
Składniki
cukinia: 2
marchewki: 2
cebula: 1
czosnek: 2 ząbki
zieloni: do smaku (pietruszka, koperek, mięta)
jajka: 2
sól: do smaku
pieprz: do smaku
tarty ser: 2 stołowe łyżki
olej roślinny: 3 stołowe łyżki
mąka: 3-4 stołowe łyżki
Wykonanie przepisu
1. Cukinia, cebula, marchewki czyste, moje trzy na tarce. Cebule łatwiej siekać nożem. Wyciśnij czosnek do miski z warzywami.
2. Wymieszaj warzywa z ziołami, żółtkiem, solą, pieprzem, dodaj trochę mąki. Podgrzewamy patelnię, wlewamy olej, rozprowadzamy łyżką i rozprowadzamy naleśniki. Smażymy półtorej minuty z jednej strony, a następnie odwracamy. W razie potrzeby przewróć ponownie.
3. Naleśniki można podawać ze śmietaną lub jako dodatek. Smacznego !
Answering to comment